Ford vojenským veteránům

Před několika dny proběhlo v pardubickém dealerství Fordu slavnostní předávání nového vozu zákazníkovi. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby ovšem nešlo o zcela speciálního zákazníka a zcela speciální vůz. Novým majitelem vozu se totiž stal vojenský veterán, nadrotmistr Josef Bělohlávek z 1. výsadkové roty 43. výsadkového praporu a účastník několika vojenských misí v Afganistánu.

ford-turneo-custom-specialne-upraveny-pro-nrtm-belohlavka

Nrtm. Bělohlávek, zastoupený při předávání svým otcem, zůstal po zranění z těžké nehody při výcviku trvale upoután na lůžko, neobejde se bez pomoci svého okolí a nemůže pochopitelně ani užívat běžný osobní automobil. Proto také volba padla na minibus Ford Tourneo Custom se speciálními úpravami od firmy Josef Hurt. Zbrusu nové bělostné Tourneo si Bělohlávkovi mohli pořídit díky programu Ford Army.

Ford Army je společný projekt českého Fordu a Ministerstva obrany ČR, který aktivním vojákům, veteránům či vojenským důchodcům nabízí mimo jiné velmi zajímavé slevy při nákupu nového vozu s modrým oválem ve znaku.

A jak vlastně vypadá nový dopravní prostředek nrtm. Bělohlávka? Jde o osmimístný minibus Ford Tourneo Custom v nejvyšší výbavě Titanium, s mototem 2.0 TDCi EcoBlue/170 k s bohatou výbavou a dodatečnými úpravami pro přepravu nrtm. Josefa Bělohlávka. Ty spočívají zejména v dodatečné instalaci zadní elektricky ovládané sklopné plošiny, díky které se vozík i se svým pasažérem za několik okamžiků bezpečně dostane na palubu vozu. Toto řešení je rychlé, pohodlné a bezpečné, ale vozíčkář pak nemá nejlepší výhled ani možnost komunikace s řidičem. Proto dostalo Tourneo Custom ještě další technickou lahůdku. Tou je malý elektrický jeřábek ukrytý mezi bočním sloupkem a sedadlem spolujezdce a vybavený speciálním sedacím závěsem. Do něj se pasažér přesune přímo z vozíku – a za několik minutu už pohodlně sedí na sedadle spolujezdce.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru