Autosalon Paris Motor Show speciál – Na stánku Nissanu se představuje Micra

Nový Nissan Micra páté generace cílí na Evropu, světově největší trh pro vozy typu hatchback, a svým stylem má vzbuzovat pozornost, s dramatickou charakteristickou boční linkou probíhající přes celou délku karoserie. Je nižší, širší a delší než předchozí generace a má větší vnitřní prostor. Na evropské trhy se dostane příští rok na jaře.

Micra Gen5 at Paris Motor Show 2016

„Když se Micra poprvé před více než 30 lety objevila, představovala revoluci v segmentu malých hatchbacků a otevřela pro Nissan novou kapitolu. Pátá generace modelu Micra je stejně revoluční a zvýší očekávání toho, co hatchback umí a měl by poskytovat svým zákazníkům,“ uvedl Carlos Ghosn, CEO společnosti Nissan Motor Company. „Nejnovější Micra jede ve stopách výrazných modelů jako je Qashqai a Juke . Ukazuje také náš záměr utkat se s konkurencí přímo v srdci evropského B segmentu – největšího a nejvíce konkurenčního trhu segmentu B na světě.“

Nissan @ Paris Motor Show 2016 - Press Conference

Nissan Micra v plné míře odráží nejnovější designový jazyk Nissanu s typickými designovými prvky a emotivním tvarováním karoserie. K designový prvkům patří výrazná mřížka chladiče ve tvaru V, od níž se až k zadnímu konci vozu táhne charakteristická ostrá linie, dále světla ve tvaru bumerangu a plovoucí střecha – další designový prvek Nissanu, propůjčující kabině pocit vzdušnosti. Dalšími prvky jsou kliky zadních dveří skryté v C-sloupcích a rozšířená střešní linie zahrnující spoiler vylepšující aerodynamický výkon a estetický dojem z vozu. Velká pozornost byla věnována snížení hluku od vozovky a aerodynamického hluku v kabině. K vylepšením patří zvuková izolace a optimalizace aerodynamického výkonu vozu pomocí speciálních aerodynamických dílů pod podlahou. Vynikající aerodynamické účinnosti bylo dosaženo kombinací střešního a bočního spoileru. Díky tomu nový Nissan Micra dosáhl hodnoty Cd 0,29. Bude se vyrábět v Evropě v závodech Renaultu ve francouzském Flins, v rámci aliance Renault-Nissan.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru