Škoda – hvězda filmového plátna

16. září 2016 začne výstava, která ukáže různé vozy značek Laurin & Klement a Škoda ve filmových rolích v československých a českých celovečerních filmech. Jen o několik dní později, na konci září, začne výstava „Cesta k úspěchu: Škoda Octavia slaví 20 let“.

nove-vystavy-ve-skoda-muzeu

U příležitosti výročí zahájení výroby modelu Octavia v roce 1996 Škoda Muzeum seznámí návštěvníky s historií úspěchu tohoto kompaktního bestselleru. Zahájením výroby této modelové řady započal vzestup značky do pozice celosvětově uznávaného velkosériového výrobce.

První filmy na světě vznikaly v Paříži v roce 1895 – a právě onoho roku vyrobila společnost Laurin & Klement v Mladé Boleslavi své první jízdní kolo a Václav Klement s Václavem Laurinem tak položili základní kámen dnešní automobilky.

Ani čeští průkopníci kinematografie na sebe nenechali dlouho čekat. Zabývali se novou technikou a divákům tak prezentovali první pohyblivé obrazy. Od těch dob zářily na promítacích plátnech i automobily z Mladé Boleslavi. Později se automobily i motocykly z Čech staly nezbytnou součástí celé řady populárních českých a československých filmů. V některých z nich si dokonce zahrály hlavní roli. Výstava připomíná tyto motorové hvězdy stříbrného plátna a televizních obrazovek pohledem do zákulisí natáčení, řadou unikátních fotografií, filmových plakátů, legendárními „hláškami“ i projekcí oblíbených scén. Veřejnosti je přístupná od 16. září 2016 do 22. ledna 2017.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru