Defender – život po životě

Výroba ikonického Defenderu byla sice ukončena a značka Land Rover pokračuje ve vývoji nového modelu. Mezitím se ale pustila do ambiciózního projektu. Hodlá vytvořit digitální archiv významných cest podniknutých s vozy Defender.

Foto 2
Projekt Defender Journeys byl odstartován v lednu letošního roku, tedy v době, kdy skončila výroba. Od té doby bylo na stránky nahráno téměř 400 cest od rodinných výprav na lyže do francouzských Alp po tisíce kilometrů dlouhou náročnou expedici napříč Afrikou. A podobných příběhů je celá řada.

Například John Lucas jako student ujel v Series III více než 1600 km oblastí velkých vodopádů v Zambii po té, co si přečetl e-mail od spolužáka s jednoduchým nadpisem „Ve stopách našeho otce“. Sešli se a společně odcestovali do vigvamu na řece Zambezi, kde pod vedením otce dalšího studenta od základu postavili Series III a poté vyrazili do mokřin Bangweulu a k jezeru Tanganika. V roce 2008 pak John podnikl ještě mimořádnější cestu, když svou dívku požádal o ruku pod hvězdami v srdci pouště Kalahari v Namibii.

Foto 4

Jihoafrický objevitel Kingsley Holgate, který po desetiletí využíval Land Rover při svých humanitárních akcích v Africe, rovněž nahrál své putování. Můžete tak být svědky osmnáctiměsíční expedice z Durbanu v Jihoafrické republice k obratníku Kozoroha v Botswaně. Tyto vzpomínky a celá řada dalších jsou nahrané na on-line platformě Defender Journeys. Uživatelé si mohou jednotlivé cesty prohlížet nebo nahrát svou vlastní.

Foto 5

Celých 68 let Land Rovery Series a Defendery dopravovaly lidi do těch nejodlehlejších koutů světa. Během expedic, výzkumných cest nebo prostě jen prázdninových výletů každý z více než dvou milionů vozů ujel tisíce kilometrů a přinesl lidem neobyčejné vzpomínky.

Foto 6



Facebook

Nejčtenější

Nahoru