Luxusní Range Rover SVAutobiography jde na trh

Značka Land Rover uvádí na trh luxusní Range Rover s pokročilými technologiemi autonomního řízení a novou verzi modelu Range Rover SVAutobiography Dynamic z dílny Special Vehicle Operations (SVO).

Range Rover 2017 model year_Foto 1

Původní Range Rover Classic byl představen v roce 1970 a během čtyř generací se toto luxusní SUV stalo symbolem luxusu a vynikajících terénních schopností. Nový Range Rover SVAutobiography Dynamic je poháněný kompresorem přeplňovaným pětilitrovým osmiválcovým motorem o výkonu 550 koní. Sportovní SVAutobiography Dynamic navazuje na úspěšně uvedený Range Rover SVAutobiography s prodlouženým rozvorem. Vůz bude k dostání výhradně v provedení se standardním rozvorem a s podvozkem se specifickým nastavením.

U modelu Range Rover pro rok 2017 se také poprvé objeví nové technologie, které jsou základem autonomního řízení. Mezi tyto inovace patří pokročilý asistent tažení přívěsu, inteligentní omezovač rychlosti, který samočinně nastavuje rychlost vozidla na základě systému čtení dopravních značek s omezením rychlosti.

Navíc byl na seznam pokročilých bezpečnostních prvků přidán systém monitorování bdělosti řidiče a asistent pro hlídání mrtvého úhlu. Ten autonomně vrátí vůz do jízdního pruhu v případě, že senzory zjistí, že řidič jede do protisměru.

Také v interiéru došlo ke změnám. Jde především o nový 10palcový dotykový displej s funkcí Dual View, který zobrazuje informace pokročilého multimediálního systému InControl Touch Pro. Dotykový displej ovládaný gesty ve stylu tabletu nabízí celou řadu nových funkcí včetně možnosti přizpůsobení domovských stránek, vylepšené satelitní navigace a okamžitého přístupu k oblíbeným aplikacím řidiče.

SVAutobiography Dynamic je nejvýkonnější sériově vyráběný Range Rover. Jeho kompresorem přeplňovaný pětilitrový osmiválcový motor o výkonu 550 koní byste našli i v Range Roveru Sport SVR. Pro vlajkovou loď Range Rover byl motor specificky nastaven a poskytuje točivý moment 680 Nm. SVAutobiography Dynamic dokáže zrychlit z nuly na 100 km/h za pouhých 5,4 sekundy. Pro plynulé řazení je párován s osmistupňovou samočinnou převodovkou ZF.

Range Rover 2017 model year_Foto 3

Interiéru dominují kožená sedadla prošívaná kontrastní nití, která je dostupná ve čtyřech exkluzivních barevných provedeních. To vše je doplněno ebenovou perforovanou kůží. Čelní plocha palubní desky a výplně dveří jsou vykládané dýhou Grand Black a výsledný dojem dotváří červená linka okolo dveří. Důležité prvky jako otočný volič samočinné převodovky, startovací tlačítko nebo pedály mají na povrchu propracované rýhování. Dynamičnost vozu podtrhují červeně eloxované páčky řazení pod volantem (s výjimkou specifikace s bronzovým interiérem). Příručka k vozu je vázána v prošívaných kožených deskách v barvě čalounění interiéru vozu.

Zákazníci mohou vybírat z designů 21palcových a 22palcových ráfků ve třech povrchových úpravách. SVAutobiography je rovněž první Range Rover dostupný s atraktivními červenými brzdiči a brzdami Brembo. Divize SVO společnosti Jaguar Land Rover naladila podvozek tak, aby dosáhla optimální kombinace výkonnosti a komfortu. Upravené unašeče, ramena, pružiny a tlumiče zmenšují světlou výšku (o 8 mm ve srovnání se standardním provedením) a zrychlují reakce vozu.

SVAutobiography Dynamic využívá také dvě technologie, které mají vliv na karoserii a agilitu. Systém Dynamic Response zlepšuje ovladatelnost a komfort pasažérů tím, že potlačuje náklony karoserie při průjezdech zatáček. Systém ovládá přední a zadní nápravu samostatně, přináší větší agilitu v nízkých rychlostech, výbornou stabilitu ve vysokých rychlostech a větší přesnost řízení. Systém Adaptive Dynamics pak monitoruje pohyby vozidla až 500x za sekundu a reaguje na řidičovy povely a změny povrchu cesty.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru