Znáte tyto škodovky?

Vozy, které na silnicích neuvidíte. Stvořili je žáci škodováckého učiliště. Nejnovější, kupé Atero, se představilo poměrně nedávno, ale nezapomněli jste na ty dva předchozí? Připomeneme vám je. CITIJET, FUNSTAR a ATERO – již potřetí žáci Škoda Auto Středního odborného učiliště strojírenského vyrobili v jediném exempláři svůj vůz snů. 

ŠKODA_FUNstar_HALFFRONT

 

V projektu žákovského vozu jde především o podporu umu a kreativity žáků učiliště. V roce 2014 vyrobil tým žáků ultrakompaktní kabriolet Citijet, v roce 2015 následoval pickup Funstar.
V případě modelu Citijet se jedná o městský kabriolet na bázi modelu Citigo. Exteriér je nalakovaný modrobíle, šestnáctipalcová hliníková kola jsou modrá. Na zádi vyniká spojler a dvě koncovky výfuku. Pod kapotou pracuje zážehový motor 1.0 MPI o výkonu 55 kW (75 k). Vnitřní výbava zahrnuje kůží potažený volant, madlo ruční brzdy a hlavici řadicí páky; potahy sedaček a koberečky mají speciální textilní design. Palubní deska je nalakovaná v kombinaci bílé a červené. Soundsystém má výkon 300 wattů, modré LED osvětlení interiéru reaguje na hudbu.

248CityJet_studio0415_F

Funstar je kompaktní pickup na bázi modelu Fabia. Vůz je lakován v kombinaci metalických odstínů šedá Steel a bílá Moon; prahy, rámeček masky chladiče a zadní spojler jsou zvýrazněné odstínem Reflex-Green. Světlomety a zadní skupinové svítilny s technikou LED, zelené pruhy LED-diod dodávají světlu pro denní svícení svébytný charakter. Také v interiéru jsou některé prvky provedeny v odstínech šedá Steel-Grey a bílá Moon. Na palubě najdeme sportovní volant, soundsystém má výkon 1.400 wattů. Vůz vyjel na osmnáctipalcových kolech z modelu Octavia RS. K pohonu slouží motor 1.2 TSI o výkonu 90 kW, kombinovaný se sedmistupňovou převodovkou DSG.

ŠKODA_FUNstar_HALFFRONT

Atero, třetí a zatím nejsložitější žákovský vůz značky je 4,3 metru dlouhé dvoudveřové kupé. Základem je model Rapid Spaceback – došlo však k masivním zásahům. B-sloupky byly posunuty vzad, C-sloupky jsou silněji skloněné. Střecha se dříve svažuje dolů, spodní hrana oken zase za dveřmi stoupá. Světlomety využívají technologii LED, přední nárazník má velký nasávací otvor, výfuk pochází z modelu Octavia RS. Vůz je nalakován v metalickém odstínu Black Magic, silného kontrastního efektu je dosaženo použitím červených prvků. Pohonné ústrojí tvoří motor 1.4 TSI o výkonu 92 kW (125 k) a sedmistupňová převodovka DSG. Osmnáctipalcová kola, vypůjčená z modelu Octavia, jsou černě lakovaná a opatřená červenými pruhy. Na přední nápravě najdeme brzdy
s děrovanými kotouči s vnitřní ventilací. Sportovní náladu interiéru dodává červené osvětlení, speciální efekty vytváří ambientní LED-osvětlení. Audio-zesilovač o výkonu 1.800 wattů řídí 14 reproduktorů.

ŠKODA Atero - ŠKODA vocational students built their dream coupé (1)



Facebook

Nejčtenější

Nahoru