Na Goodwood se chystá Nissan GT-R

Lahůdkou pro návštěvníky letošní akce Festival of Speed v Goodwoodu  bude nový Nissan GT-R. Kultovní supervůz dostal četná vylepšení, aby si uchoval svou pozici mezi vozy, po nichž automobiloví fanoušci po celém světě nejvíce touží. Své obdivovatele osobně potěší již tento víkend (23.–26. června).

147448_1_5

Slavný závod do vrchu v Goodwoodu pojede britský jezdec stáje NISMO Jann Mardenborough, který se vrací na akci, kde se již stal legendou. Jezdec, který se z hráče počítačových her vypracoval ve skutečného závodníka, v červnu 2014 rozdrtil historický časový rekord této 1,16 míle dlouhé trati pro sériové vozy. Jeho Nissan GT-R NISMO Time Attack projel cílem za pouhých 49,27 sekundy.

 Letos bude Mardenborough pilotovat nový Nissan GT-R 2017, který v klíčových oblastech zaznamenal významná vylepšení. Výkon motoru V6 o objemu 3,8 litru a s dvěma turbodmychadly stoupl na 570 koní a vůz díky řadě dynamických změn nabízí vytříbené jízdní vlastnosti. Nejvíce jsou změny patrné v kabině, která nyní působí sofistikovaněji a luxusněji, zatímco exteriér dostal díky stylovým úpravám vpředu i vzadu modernější vzhled.

 Tisíce návštěvníků festivalu budou moci zažít takřka totéž, co Mardenborough – usednou na místo spolujezdce nového GT-R a závodník jim ve virtuálním světě poskytne nezapomenutelnou projížďku. Nissan s využitím nejnovějších náhlavních sad pro virtuální realitu Samsung Gear VR a moderních dynamických sedaček vytvořil první 4D jízdní simulátor na světě. Až vyrazí hvězdný velšský závodník s kultovním GT-R na okruh, bude ho na palubě sledovat až 15 návštěvníků najednou.

Ve skutečném světě bude pro návštěvníky festivalu pálit gumy další rekordman – GT-R NISMO, které je držitelem zápisu v Guinessově knize rekordů. Letos v dubnu tento vůz pokořil rekord týkající se nejrychlejšího driftování – pod úhlem 30° dosáhl ohromující rychlosti 304,96 km/h.

 Vystaven bude také dron Nissan GT-R, který v kategorii závodních dronů řízených z pohledu pilota (FPV, First Person View) patří k modelům s největším zrychlením na světě. Vznikl na zakázku pro účel závodu s novým GT-R na okruhu v Silverstonu a rychlosti 100 km/h dosáhne už za 1,3 sekundy.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru