Vodíkové vozy Hyundai budou jezdit v Mnichově

Automobilka Hyundai doručila 50 modelů ix35 Fuel Cell společnosti Linde Group v německém Mnichově. K předání došlo během slavnostního ceremoniálu v bavorské metropoli. Zástupci Hyundai Motor předali vozy s vodíkovým pohonem k užívání v rámci carsharingového programu nazvaného BeeZero, který Linde Group ve městě startuje 16. června. 

Hyundai_Fuel_Cell_ve_flotile_BeeZero_1

„BeeZero je průkopnická koncepce a je výsledkem společného úsilí společnosti Hyundai Motor a Linde Group,“ uvedl Thomas A. Schmid, provozní ředitel společnosti Hyundai Motor Europe. „Technologie palivových článků pro mobilitu s nulovými emisemi je nyní připravena pro každodenní užívání. Předáním do provozu historicky největšího počtu vozidel s vodíkovými palivovými články jsme učinili velký krok k uvedení těchto technologií do běžného života občanů,“ dodal Schmid.

„Vodíkové technologie se mohou stát podstatnou částí budoucí mobility,“ řekl Dr. Christian Bruch, člen výkonné rady společnosti Linde AG. „Společně s našimi zákazníky chceme získat praktické poznatky v jejich každodenním užívání a společně tak tvořit tuto budoucnost. Očekáváme, že BeeZero bude stimulovat další rozvoj vodíkových technologií, stejně jako i vodíkovou infrastrukturu.“

Sdílení automobilů BeeZero bude fungovat na systému zón. Flotila padesáti modelů ix35 Fuel Cell bude k dispozici v centru Mnichova a také v oblastech Schwabing, Haidhausen, Au a Glockenviertel. Stejně jako u konvenčních vozů určených pro sdílení bude možné si je snadno rezervovat on-line nebo prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. Hyundai ix35 Fuel Cell je schopný ujet až 600 kilometrů na jednu nádrž, takže je ideální i pro delší cesty. Vodík užívaný jako palivo v článcích pochází z udržitelných výrobních procesů, takže je navíc zcela uhlíkově neutrální.

V současné době jezdí po evropských silnicích ve 13 zemích již více než 250 Hyundai ix35 Fuel Cell. Automobilka navíc letos představila další model s názvem Ioniq, který se v jediném typu karoserie nabídne jako hybrid, plug-in hybrid, nebo elektromobil.

Hyundai_Fuel_Cell_ve_flotile_BeeZero_2



Facebook

Nejčtenější

Nahoru