Škoda ukázala nákresy Kodiaqu

SUV z Mladé Boleslavi bude mít svou světovou premiéru v září. Nyní byly uvolněny nové skici vozu, které vám exkluzivně přinášíme.

SKODA KODIAQ sketch 1
„Škoda Kodiaq je extrémně všestranný model,“ říká šéfdesignér značky Jozef Kabaň. „Je mimořádně prostorný, při kompaktních vnějších rozměrech nabízí nejlepší „package“ ve své třídě. Kromě toho je také robustní a má vysokou průchodnost terénem. Přináší také maximum flexibility a funkčnosti. To jsme chtěli ukázat jak v designu exteriéru, tak v interiéru. U modelu Škoda Kodiaq je v souladu forma a funkce.“

Kaban Jozef interview

Jozef Kabaň a jeho tým zvolili výrazný designový jazyk, kterým přenesli nové designové rysy značky i do segmentu SUV. Jak ukazují designové skici, jsou všechny linie jasné, precizní a ostré. Robustní charakter velkého SUV zdůrazňují mohutné boky. Nízké, klínovitě tvarované světlomety obklopují širokou masku, dále rozvíjející známý tvar přítomný na všech vozech značky. Krystalická struktura světlometů odkazuje na tradici výroby českého křišťálu.

I záď modelu zdůrazňuje sportovně-robustní charakter SUV. Je výrazně plasticky tvarovaná. Zadní LED svítilny mají pro značku typický tvar písmene C, jejich tvar v detailu dále rozvíjí linie designu SUV. Mohutným dojmem působí vůz i při pohledu z boku. Dlouhý rozvor a krátké převisy napovídají, že interiér bude prostorný. Na přání může být SUV vybaveno i dvěma dalšími sedadly ve třetí řadě.

Interiér působí bezpečným a robustním dojmem, současně přesvědčí i elegantním charakterem. Atmosféra je nadčasová a funkční. Všechny detaily jsou jasné a vyzařují klid. Pro interiér jsou charakteristické výrazné vertikální prvky, jako například čtyři velké výdechy vzduchu. Velký displej dělí přístrojovou desku na dvě rovnocenné zóny – pro řidiče a spolujezdce. Přístrojová deska je trojrozměrně klenutá a rozdělená na dvě části.
SKODA KODIAQ sketch 2

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru