První kabriolet od Land Roveru je RR Evoque

Naše redakce se zúčastnila českého představení prvního kompaktního SUV kabrioletu do každého počasí. Range Rover Evoque kabriolet kombinuje odvážný design s bohatou výbavou a stahovací střechou. 

RR Evoque Convertible Phoenix_001
Mechanismus látkové střechy je v případě stažení zapuštěn do zadní části karoserie. Plně samočinně ovládaná střecha se složí za 18 sekund a natáhnout ji lze za 21 sekund, a do rychlosti 50 km/h. Složená střecha neomezuje zavazadlový prostor, jehož objem je 251 litrů.

V interiéru je zcela nový multimediální systém Jaguar Land Rover InControl Touch Pro nové generace s dotykovým displejem s úhlopříčkou 10,2 palce a vysokým rozlišením, který si ve voze Land Rover odbývá svou premiéru. Superrychlý systém InControl Touch Pro nabízí bezproblémovou integraci chytrých telefonů, navigaci „od dveří ke dveřím“, 3G konektivitu a špičkový audiosystém.

Systém ochrany v případě převrácení využívá výsuvné ochranné oblouky ukryté v zadní části karoserie. Dva hliníkové oblouky se v případě převrácení vozu vysunou během 90 milisekund a vytvoří prostor poskytující ochranu cestujících.

K dispozici je kompletní řada lehkých, celohliníkových zážehových a vznětových čtyřválců. Zážehový motor Si4 s výkonem 240 koní poskytuje vysoký výkon. Alternativou je vznětový dvoulitr Land Rover Ingenium, který je úsporný se spotřebou paliva 5,7 l/100 km a emisemi CO2 pouhých 134 g/km.

Tradiční nabídka systémů pohonu všech kol kombinuje devítistupňovou samočinnou převodovku se systémy Terrain Response®, Wade Sensing a All-Terrain Progress Control.

Nový Range Rover Evoque kabriolet se vyrábí v závodě společnosti Land Rover v Halewoodu ve Velké Británii společně s pětidveřovou verzí a kupé. V prodeji je dostupný od jara 2016 na více než 170 trzích po celém světě. U nás je zatím k dnešku objednáno 16 vozů. Oficiální zahájení prodeje v ČR je 23. června, kdy již budou předváděcí vozy fyzicky u dealerů. Ceny začínají od 1 416 184 Kč.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru