Faceliftovaný Peugeot 2008 je v prodeji

Dnes jsme měli možnost se krátce projet novým Peugeotem 2008 v dieselové verzi. Model přišel na trh v roce 2013. Zákazníci oceňují zejména jeho eleganci a dynamické vlastnosti. Objem prodeje průběžně roste a výroba ve světě postupně stoupla na 585 000 kusů . V Evropě se úspěch zhmotňuje umístěním mezi třemi nejlepšími vozy segmentu. 

0peugeot_2008
Peugeot 2008 po faceliftu využívá svých předností, zejména výrazného a přitažlivého vzhledu. Robustnost je posílena širšími blatníky, vertikální přední maskou a ochrannými prvky pod karoserií. Verze Access, Active a Allure doplňuje nová verze GT Line, která se vyznačuje sportovním elegantním červeno-černým motivem.

Systém Grip Control zajišťující optimální pohyblivost je k dispozici u benzínového i dieselového motoru, s manuální i automatickou převodovkou. Je spojen se speciálními pneumatikami Goodyear Vector 4Seasons Mud & Snow, které jsou certifikované jako zimní pneumatiky. Vůz tak nabízí univerzální použití ve všech ročních obdobích.

Modulární zadní lavice dělitelná v poměru 1/3-2/3 umožňuje měnit objem zavazadlového prostoru od 360 po 1194 litrů.

Peugeot 2008 usnadňuje cestování v městském provozu. Systém Active City Brake předchází nehodám nebo snižuje jejich závažnost. City Park automatizuje parkovací manévry. Couvací kamera ukazuje směr pohybu vozu na displeji a usnadňuje tak manévrování s vozem.

Pohon zajišťují motory Euro 6 PureTech a BlueHDi s manuálními i automatickými převodovkami. Výkony motorů jsou v rozmezí od 82 do 120 k, emise dosahují 96 až 114 gramů CO2/ km. Agregáty BlueHDi splňují emisní normu Euro 6 díky exkluzivnímu spojení systému SCR, což je nejúčinnější technologie na trhu, a filtru pevných části s aditivem.

0peugeot_2008_11_jpg



Facebook

Nejčtenější

Nahoru