Vítězství Hyundaie na Sardinii

Thierry Neuville z Hyundai Motorsport vyhrál rallye na Sardinii a zajistil pro Hyundai druhé vítězství v letošní sezóně světového šampionátu WRC. Belgičan absolvoval všechny rychlostní zkoušky ve vynikající formě a podařilo se mu udržet náskok před oběma Volkswageny. Rozdíl v cíli byl nakonec 24,8 vteřiny před druhým Jari-Matti Latvalou. Jezdec Dani Sordo a navigátor Marc Martí skončili po skvělém výkonu na čtvrté pozici a získali pro tým 12 cenných bodů do celkového hodnocení.

Thierry Neuville_Sardinie
„Fantastický víkend! Nebylo to snadné, ale povedlo se. Je to důležitý výsledek pro druhou část sezóny a doufám, že se nám podařilo získat ztracené sebevědomí. Rád bych poděkoval celému týmu, protože je to hlavně jeho zásluha. Náš vůz byl skvěle připravený a my jsme si to moc užili,“ uvedl Thierry Neuville.

Thierry Neuville_Nicolas_Gilsoul_Sardinie
„Thierry a Nicolas si vítězství zasloužili. Je dobré, že jsme museli překonávat těžkosti a o vítězství bojovat. Výsledek ukazuje, že jsme schopni vítězit jako tým a že tvrdá práce a odhodlání mají smysl. Dani Sordo je v tuto chvíli na druhém místě v pořadí jezdců a Kevin Abbring prokázal svůj talent, když získal první body do celkového hodnocení. Jsem zvědavý na Polsko, které bude představovat velkou výzvu. Budeme připraveni zabojovat o co nejlepší výsledek i tam,“ poznamenal šéf týmu Hyundai Motorsport Michel Nandan.

Polská rallye startuje 30. června a jako sedmý podnik sezóny uzavře její první polovinu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru