Ford Focus RS v obrazech

Nový sportovní automobil Ford Focus RS se pyšní inovativním systémem pohonu všech kol Ford Performance AWD. Řidiči zprostředkuje vynikající ovladatelnost, enormní rychlost v zatáčkách, strhující dynamiku a neředěný zážitek z jízdy.

Ford Focus RS

Ford Focus RS

S novým Focusem RS přicházejí na trh i další technologie pro sportovní jízdu. Jako vůbec první model řady RS nabídne nejrychlejší Focus přepínatelné jízdní režimy Drive Mode. Naprostou novinkou v automobilovém průmyslu je režim Drift Mode, který usnadňuje vyvolání a ovládání řízeného smyku. Systém Launch Control umožňuje co nejrychlejší rozjezd z místa.

Díky speciálnímu přeplňovanému motoru 2.3 EcoBoost o výkonu 257kW (350 koní) je nový sportovní hatchback historicky nejrychlejším modelem řady Ford RS. Z 0 na 100 km/h zrychlí za 4,7 s a vyvine nejvyšší rychlost až 266 km/h.

Focus RS je součástí nové vlny sportovních modelů Ford Performance, jichž Ford uvede na trh do roku 2020 nejméně dvanáct. Jedním z nich bude i úchvatný supersportovní model Ford GT, jenž se v roce 2016 zúčastní závodu 24 hodin Le Mans.

Nový Focus RS bude první model RS dostupný v Severní Americe a Číně. Celkem se má prodávat na 42 trzích po celém světě. Sériová výroba začala v německém Saarlouis 14. ledna 2016.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru