Německo hlásí novou premiéru

V roce 2007 byl do segmentu střední třídy uveden model Audi A5. O devět let později přichází druhá generace – s novým vzhledem a technikou. Nová generace modelu A5 Coupé je atletická, sportovní a elegantní. 

Audi A5 Coupé

Audi A5 Coupé

Nové Audi A5 Coupé bude uvedeno na evropský trh s pěti motory: dvěma jednotkami TFSI a třemi jednotkami TDI. Jejich výkony byly výrazně zvýšeny a nyní pokrývají rozsah od 140 kW (190 k) do 210 kW (286 k). V porovnání s předchozím modelem nabízejí až o 17 procent vyšší výkon, zatímco spotřeba paliva byla snížena až o 22 procent. Všechny motory kombinují vysokou hospodárnost se sportovní výkonovou charakteristikou a kultivovaným během – ve zvláštní míře to platí pro oba šestiválcové motory 3.0 TDI.

Šestistupňová mechanická převodovka a sedmistupňová převodovka S tronic nalézají uplatnění se čtyřválcovými motory a s jednotkou 3.0 TDI o výkonu 160 kW (218 k) v kombinaci s pohonem předních kol nebo pohonem všech kol. Osmistupňová samočinná převodovka tiptronic je vyhrazena pro vrcholný turbodiesel s výkonem 210 kW (286 k). Audi také nabízí na přání zadní sportovní diferenciál.

Poprvé je nabízen také nový pohon všech kol quattro s technologií ultra. Zpočátku bude k dispozici se čtyřválcovými motory TFSI a TDI s mechanickou převodovkou.

Mezi silné stránky modelu patří také jeho nový podvozek, který nabízí řidiči optimální jízdní komfort v kombinaci s vysokou úrovní agility. Audi na přání nabízí odpružení s elektronicky řízenými tlumiči, které je integrováno do systému řízení jízdní dynamiky Audi drive select. Řidič si tak může upravit základní charakteristiku vozidla v několika krocích.

Zavazadlový prostor nabízí objem 465 litrů, o 10 litrů více než u předchozího modelu. Zadní sedadla jsou dělená v poměru 40:20:40 a lze je snadno sklopit pomocí páček v zavazadlovém prostoru.

A5 Coupé je nyní poprvé nabízeno s digitálním panelem přístrojů Audi virtual cockpit. Tento prvek výbavy na přání je tvořen 12,3“ displejem TFT s rozlišením 1440 x 540 pixelů a společně se systémem MMI navigation plus včetně 8,3“ monitoru na středové konzole tvoří centrální informační jednotku. Dominantou terminálu MMI je kruhové otočné tlačítko s dotykovou plochou.

Nové Audi A5 Coupé bude uvedeno na evropské trhy na podzim 2016. Sériová výbava zahrnuje mimo jiné xenonové světlomety s diodami LED pro denní svícení a zadní světlomety LED, osvětlení interiéru LED, Audi MMI radio plus se 7“ barevným displejem MMI, Bluetooth a USB s funkcí nabíjení, tříramenný multifunkční volant (včetně pádel pro manuální řazení ve verzích s automatickou převodovkou), výškově nastavitelné podavače bezpečnostních pásů, systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select a asistenční systém Audi pre sense city.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru