Tomáš Enge pojede Octavia Cup

Škoda Octavia Cup navazuje na tradici stejnojmenného seriálu, který v období let 1997 – 2009 patřil nejen na českých okruzích k nejpopulárnějším. Vychází vstříc zájemcům o finančně dostupné a přitom kvalitní závodění. Jako sportovní náčiní slouží vozy Škoda Octavia RS s limitovaným rozsahem úprav.

IMG_4168

Mezi účastníky najdeme i řadu ostřílených borců, jako Michaela Vorbu, Tomáše Pekaře nebo Jaromíra Jiříka, stejně jako VIP osobnosti: zpěvačku Olgu Lounovou, moderátora Dalibora Gondíka či herce Lukáše Langmajera a Davida Suchařípu. Po úvodních dvou dílech na Hungaroringu a Red Bull Ringu se pohár poprvé představí i doma, a to od 17. do 19. června právě v Mostě v rámci The Most FIA Cars Central Europe Challenge. Ve startovním poli se tentokrát objeví také první a dosud jediný český pilot F1 Tomáš Enge!

Ten je ovšem s okruhem pod Krušnými horami svázán i jiným způsobem. Za jeho osobní přítomnosti jsou zde pod názvem Enge Academy Most pořádány jednodenní intenzivní kurzy pro motoristy, kteří se chtějí naučit základům sportovní jízdy. Z podobného soudku je i další novinka – soutěž The Most Challenge. V ní adepti (zúčastnit se může každý držitel řidičského oprávnění) usilují o dosažení co nejlepšího času na jedno kolo mostecké trati, přičemž mohou používat jen zcela sériová vozidla. Na vítěze čekají lákavé ceny.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru