Hyundai Grand Santa Fe přijíždí

Nejnovější Grand Santa Fe přináší vylepšený design, řadu vyspělých prvků aktivní bezpečnosti a komfortní i praktickou výbavu. Toto SUV stojí na vrcholu modelové řady SUV a crossoverů, která zahrnuje vozy i20 Active, Tucson, Santa Fe. Nový model přebírá nejaktuálnější stylistické prvky značky Hyundai, tj. zejména charakteristický styl šestiúhelníkové masky chladiče a ostřejší profil. Na českém trhu bude automobilka vůz nabízet se vznětovým motorem 2,2 litru s výkonem 147 kW (200 k).

Hyundai Grand Santa Fe

Hyundai Grand Santa Fe

Novinka si samozřejmě zachovává hlavní prvky „rodinného vzhledu“ vozů Hyundai. Vzezření pozvedávají nové nárazníky vpředu a vzadu, nově navržená vertikální světla LED pro denní svícení a nové mlhové světlomety LED s chromovanými rámečky. K modernímu vnějšímu vzhledu přispívají také 18“ nebo 19“ kola z lehké slitiny.

Interiér nového modelu nabízí mimořádnou prostornost. Sofistikovaný charakter vozu je vyjádřen snadno přístupnou středovou konzolí, displejem na panelu přístrojů a audiovizuálním systémem, kombinovaným s navigací. Vůz nabízí sedm míst uspořádaných ve třech řadách sedaček.

Nový Grand Santa Fe představuje řadu nových prvků v oblasti aktivní bezpečnosti, stejně jako uživatelského komfortu. Systém autonomního nouzového brzdění AEB (Autonomous Emergency Braking) upozorňuje řidiče na neočekávané nouzové situace a v případě potřeby aktivuje autonomní brzdění. Systém AEB používá radarové a kamerové senzory, které dokáží detekovat také chodce.

Vyspělý tempomat udržuje nastavenou vzdálenost od vpředu jedoucích vozidel a v souladu s aktuálně panující dopravní situací automaticky zpomaluje až do úplného zastavení, nebo zrychluje z klidu na nastavenou rychlost jízdy.

Nová funkce asistenta dálkových světel rozšiřuje řadu asistenčních systémů, zatímco prostorový kamerový systém AVN (Around View Monitor) přispívá k větší jistotě řidiče při řízení a manévrování. Tento systém používá několik kamer, z jejichž zobrazování se vytváří pohled na okolí vozidla v rozsahu 360°. Zaparkování na podélná i příčná parkovací místa ještě víc usnadňuje chytrý parkovací asistent SPAS (Smart Parking Assist System).

Nový model Grand Santa Fe přichází na český trh se vznětovým motorem 2,2 litru (Euro 6), který poskytuje vysoký výkon a točivý moment bez kompromisů v oblasti hospodárnosti. Čtyřválec přeplňovaný turbodmychadlem nabízí nejvyšší výkon 147 kW (200 k) a maximální točivý moment 440 N.m, zatímco hodnoty emisí CO2 a spotřeby paliva jsou pouhých 184 g/km, resp. 7,0 l/100 km (kombinované). Motor je kombinován s šestistupňovou samočinnou převodovkou s kapalinovým měničem momentu, která zajišťuje plynulou a komfortní jízdu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru