Jedete na Rallye Český Krumlov?

Seriál MČR v rally 2016 bude pokračovat na jihu Čech. Druhým podnikem českého šampionátu bude posádkami i fanoušky oblíbená Rallye Český Krumlov. A tento fakt dokladují i přihlášky osmi vozů francouzské značky Citroën. Hlavními želízky budou Miroslav Jakeš s modelem DS3 R5 a lídr „dvoukolek“ Martin Koči za volantem speciálu DS3 R3T max.

R.Sumava-Citroen-2016-photo-Zdenek_Sluka-0014

Právě Gemini clinic rally team chtěl na českokrumlovskou soutěž pořádně nazbrojit. Očekávalo se, že už bude mít novou evoluci vozu Citroën DS3 R5, která byla homologována k 1. dubnu 2016. Nicméně tomu tak není. Francouzský sklad dílů Citroën Racing, který se aktuálně celý stěhuje na východ Paříže, nedokázal vzhledem k situaci vyexpedovat objednané díly včas. Proto se debut této verze v ČR opět odkládá. Nicméně i přesto se Miroslav Jakeš bude chtít zdárně popasovat s plejádou konkurenčních vozů specifikace R5. K tomu mu má napomoci i nová tvář v týmu, navigátorka Marcela Ehlová.

Martin Koči se spolujezdcem Lukášem Kostkou nastoupí na start Rallye Český Krumlov v čele lídrů průběžné klasifikace vozů s jednou poháněnou nápravou. Po Šumavě však měla nejen posádka, ale i stáj Gekon Racing, připravující jejich vůz Citroën DS3 R3T MAX, hektické období. Maxe museli připravit na šotolinovou Rally de Portugal (úvodní klání JWRC) a ihned po soutěži je čeká opětovná přestavba komponentů na asfaltovou specifikaci.

„Přestavba po Šumavě zabrala asi týden. Bylo potřeba vyměnit převodovku, řízení, nápravy, tlumiče, péra a stabilizátory. Dále jsme museli přidělat ochranné zástěrky a prahy, polepit boční okna folií proti slunci,“ nastínil šéf Gekonu Racing Tomáš Pletka. „Ale mnohem krušnější chvíle nás čekají po závodě, neboť mezi Portugalskem a Krumlovem je jen pár dní. Nejdéle vždy trvá auto po šotolinovém podniku vyčistit, umýt kola či rozebrat tlumiče. Vezeme už tam sebou kompletní asfaltový podvozek a už v Portu po závodě přeházíme nejdůležitější asfaltové věci do auta. Pojedeme v podstatě, pokud auto nepotká nějaká zásadnější událost, rovnou na Krumlov, jen s krátkou zastávkou na naší základně v Milovicích, kde jen naložíme asfaltové pneumatiky a benzin,“ doplňuje Pletka.

Tradičně silné zastoupení bude mít značka Citroën ve třídě 6. Se stále rychlými a spolehlivými modely C2 R2 MAX se představí pětice jezdců Lukáš Pondělíček, Vratko Kubík, René Dohnal, Zbyněk Baller a Adam Fabrika.

Poprvé v letošní sezoně se v Českém Krumlově představí Barbora Holická, která zůstává věrná vozu Citroën DS3 R1.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru