Start na Monze se nepovedl

První podnik Blancpain GT Series Endurance Cupu na Monze skončil pro I.S.R. Racing s jistou dávkou hořkosti.

img_0536

Český tým získal díky povedenému závodu posádky vozu č. 74 Franck Perera – Henry Hassid – Philippe Giauque 5. místo v kategorii Pro Am, ale kvůli technickým problémům přišel v závěru závodu o výborné umístění trojice Filip Salaquarda, Frank Stippler a Marlon Stockinger.

Pro I.S.R. Racing byl víkend na italském okruhu plný událostí. Franck Perera kvalifikoval Audi R8 LMS 74 do šesté řady, když na pole position ztratil pouhé 0,3 sekundy. Jeho nejlepší kolo mělo hodnotu 1:47,828 a zároveň bylo druhé nejrychlejší mezi vozy Audi. Vůz 75 bylo na startu dvaadvacáté, přestože ztráta na nejrychlejší čas kvalifikace byla jen 0,8 sekundy.

img_8919

S Audi č. 75 do závodu startoval Frank Stippler a pro druhý stint jej předal Marlonu Stockingerovi. Ačkoli v Blancpain GT Series Endurance Cupu startoval vůbec poprvé, zajížděl zajímavé časy. Ve chvíli, kdy posádka vozu 75 bojovala o páté místo, byla potrestána průjezdem boxovou uličkou. I tak ovšem Filip Salaquarda držel Christophera Hasseho za svými zády až do chvíle, kdy musel kvůli defektu odstoupit.

Audi R8 LMS 74 odjelo vyrovnaný závod pramenící z velice dobrého výkonu Henryho Hassida a následně Philippa Giauqua v prvních dvou stintech. 5. místo v cíli pro tuto posádku znamená první body do Pro Am kategorie v letošní sezóně. Frank Perera navíc zajel jeden z nejrychlejších časů ze všech pilotů Audi.

img_8680

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru