Úspěch v průzkumu spolehlivosti pro Lexus

Automobilka Lexus dosáhla ve Velké Británii úspěchu v průzkumu spolehlivosti. Z výsledků průzkumu Driver Power pro rok 2016 vyplývá, že zákazníci si nejvíce cení luxusní SUV RX třetí generace, za nímž těsně následuje aktuálně vyráběný sedan IS.

rx-range-studio (1)1

 

Čistou sérii tří nejlepších narušil pouze úspěch modelu Toyota Land Cruiser (třetí místo), jenž „předstihl“ sedan Lexus GS aktuální generace. Výborný výsledek pak ještě stvrzuje crossover NX a prémiový hatchback CT, završující desítku nejlepších modelů tohoto průzkumu.

Úspěchu ve skutečnosti dosáhly všechny modely značky Lexus, které byly do průzkumu zařazeny. Absence kupé RC (uvedeného na trh teprve nedávno) a luxusního sedanu LS je zapříčiněna tím, že modely nevykázaly dostatečný prodejní objem k zařazení do průzkumu.

Redaktoři magazínu Auto Express ohledně průzkumu postaveného na reálných zkušenostech bezmála 50 tisíc motoristů uvedli, že značka Lexus výsledný žebříček jednoduše „rozdrtila“. V komentáři k výsledkům uvedli: „Nový Lexus RX byl uveden na trh v roce 2015, ale vezmeme-li v úvahu impozantní výsledky této japonské značky, asi by se nenašel nikdo, kdo by sázel proti zopakování úspěchů novou generací RX, která je letos na samotném vrcholu žebříčku spolehlivosti.“

lexus-is-200t-01-hi-mid (1)1

Na adresu IS pak redaktoři uvádějí, že tento vůz „je v otázkách spolehlivosti vůči soupeřům naprosto nemilosrdný“ a již si v tomto směru „vybudoval prvotřídní pověst“. Model GS je oceňován pro „luxusně vyvedený a bohatě vybavený interiér“. Modelu NX se zase dostalo pochvaly za to, že kvality, které sdílí s větším sesterským modelem RX, ještě doplňuje o vynikající spolehlivost.

lexus-nx-02-2014 (2)1

Lexus dosáhl velmi dobrých výsledků i v dalších kategoriích průzkumu Driver Power. Za zmínku stojí zejména první tři místa v žebříčku kvality dílenského zpracování, kde se umístil Lexus NX a za ním modely RX druhé a třetí generace. V žebříčku „vozů, které je nejlepší vlastnit“, se zohledněním výsledků napříč všemi kritérii průzkumu, obsadil Lexus hned čtyři místa v první desítce: model IS (nejlépe hodnocený vůz v roce 2015) na čtvrtém místě, GS na pátém, Lexus RX třetí generace na šestém a RX druhé generace na desátém místě.

Průzkum odpovídá dokonce i zájemcům o nový vůz na takovou otázku, který současný model nabízí vůbec nejpohodlnější sedadla. Odpověď je Lexus RX třetí generace.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru