Prohlášení skupiny PSA ke kontrole emisí škodlivin

Skupinu PSA navštívili v rámci šetření, které se v současné době provádí ve věci emisí škodlivin v automobilovém odvětví, zástupci Generálního ředitelství pro hospodářskou soutěž, spotřebitelské záležitosti a kontrolu podvodů ve Francii (DGCCRF).

Citroën C4 Picasso_Real World Consumption

Skupina PSA potvrzuje, že její vozy splňují emisní normy ve všech zemích, v nichž působí. Skupina PSA plně důvěřuje svým technologiím a řádně spolupracuje s příslušnými kontrolními orgány.

Skupina PSA krom toho připomíná účinnost svého systému pro snižování emisí BlueHDi, který tvoří technologie SCR (Selective Catalytic Reduction) zabudovaná před filtr pevných částic. Tato technologie umožňuje zlikvidovat oxidy dusíku (NOx) emitované dieselovými motory. Skupina touto technologií vybavuje postupně od konce roku 2013 všechny své vozy s dieselovými motory splňujícími emisní normu Euro6.

Skupina PSA se v listopadu 2015 rozhodla pro transparentní přístup vůči svým zákazníkům a zveřejnila výsledky spotřeby v reálném provozu, které vzešly z testů, jež prováděly nevládní organizace Transport & Environment (T&E) a France Nature Environnement (FNE) pod dohledem auditorské společnosti Bureau Veritas.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru