Průvod Paříží před závodem ePrix Formule E

Značka DS připravila 3 dny před startem pařížského závodu ePrix Formule E, který se pojede v blízkosti Invalidovny, mimořádnou akci – průvod ulicemi Paříže.

DS Virgin Racing Front 3_4

Hlavními hvězdami bude 100% elektrický monopost DSV-01 stáje DS Virgin Racing, který se účastní mistrovství FIA Formule E, a jeho pilot Jean-Eric Vergne, jezdec týmu DS Virgin Racing. Tak výjimečné události se v centru Paříže zúčastní i vůz DS E-Tense. Tento nejnovější jedinečný vůz, který je vybaven elektropohonem s vysokým výkonem, ztělesňuje budoucnost značky.

Značka DS zelektrizuje pařížské ulice ve středu 20. dubna 2016 a zve fanoušky motoristických závodů nebo aut, zvědavce, ale především Pařížany, aby se seznámili se dvěma zcela novými elektromobily DSV-01 a DS E-Tense. První z nich se objeví poprvé v Paříži, zatímco druhý má před sebou úplnou premiéru. Toto unikátní duo rozhodně nezůstane v ulicích hlavního města bez povšimnutí!

DS VIRGIN RACING Formula E DSV 01_0
DSV-01, 100% elektrický vůz stáje DS Virgin Racing, se poprvé představil oficiálně na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu v září roku 2015. Od té doby projezdil v rámci závodů mistrovství FIA Formule E celý svět, od Asie po Latinskou Ameriku, od USA po Evropu. Nyní přijel do Paříže, aby se tu zúčastnil dalšího závodu ePrix v sobotu 23. dubna 2016 v okolí pařížské Invalidovny.

DSV-01 se zrodil z partnerství mezi Virgin Racing a DS. Značka pracovala na vývoji vozu prostřednictvím své divize věnované motosportu DS Performance, kterou vede Xavier Mestelan Pinon. Její inženýři vyvinuli hnací jednotku (elektromotor / převodovka / kontrolní přístroj), dále systém chlazení, zadní odpružení a převodové ústrojí. DS Performance je více než jen výzkumná a vývojová laboratoř, je výkladní skříní technologického know-how a avantgardního ducha značky DS.

Nejnovější výtvor značky DS, model DS E-Tense, byl představen v březnu na ženevském mezinárodním autosalonu.
DS E-Tense je výsledkem řemeslného know-how na úrovni velkých firem francouzského luxusního průmyslu zkombinovaného s využitím digitálních nástrojů. Vůz je jedinečný nejen svým designem exteriéru, ale také pocity za volantem: jde o směs luxusu, špičkových technologií a vysoké výkonnosti. Toto úchvatné avantgardní dílo ztělesňující technologickou a stylistickou vizi značky otevírá cesty k budoucnosti a nabízí výkonný elektrický pohon.
Charakter vozu je dán několika čísly a slovy: 516 Nm a ticho, 402 k a nulové emise skleníkových plynů, délka 472 cm a výška 129 cm.

Vozy DSV-01 a DS E-Tense zažijí svůj pařížský debut kousek od náměstí Place Vendôme, před hotelem Park Hyatt Paris-Vendôme, odkud se vydají na cestu po středu města. Čeká je luxusní trasa vedoucí k Opeře a Louvru, poté po pravém břehu Seiny až k Eiffelovce. Odtud se vozy vydají po levém břehu podél Grand Palais až do salonu DS World Paris na adrese 33 rue François 1er .

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru