Nissan GT-R Nismo – nejrychlejší drift na světě

Nissan se zapsal do GUINESSOVY KNIHY REKORDŮ nejrychlejším driftem, kterého dosáhl speciálně vyladěný Nissan GT-R NISMO MY16, když začal driftovat v rychlosti 304,96 km/h. Nový světový rekord vytvořil japonský šampion v driftování a držitel titulu série D1 Grand Prix Masato Kawabata, který překonal dosud nejlepší výkon polského závodníka Jakuba Przygońského. Úspěšný pokus o rekord proběhl na mezinárodním letišti ve Fudžajře.

144423_1_5

Speciálně vyladěný vůz Nissan GT-R NISMO MY16, s nímž se podařilo rekord vytvořit, připravila společnost GReddy Trust za podpory specialistů týmu Nismo. Jeho výkon byl navýšen na 1380 koní a poháněna byla pouze zadní kola. GT-R prošlo rozsáhlými testy na japonském okruhu Fuji Speedway, kde jej řídil sám Kawabata. Vůz byl upraven tak, aby se maximalizovala agilita a zachovala stabilita a jízdní vlastnosti, které závodníkovi dodávají sebevědomí, což je při takto náročném výkonu klíčové.

144422_1_5

Mezinárodní letiště ve Fudžajře bylo strategicky vybráno pro svou 3 km dlouhou dráhu, která se pro náročný úkol zdála být dost dlouhá. Nissan od počátku usiloval o drift v rychlosti vyšší než 300 km/h a mezi úzce specializovanými soutěžními jezdci si vybral právě Kawabatu, který vede tokijský tým v sérii závodů D1 Grand Prix.

144420_1_5

Technici ze společnosti GReddy Trust pracovali na speciálně vyladěném vozu Nissan GT-R NISMO MY16 přímo na místě tři dny před samotnou akcí a podle přísných pravidel stanovených v Guinessově knize rekordů měli na překonání rekordu jen tři pokusy. Podporu poskytli i technici a logistický personál střediska Prodrift Academy, sedadlo zajistila společnost Recaro, dodávky speciálních kol z lehkých slitin hliníku společnost RAYS a driftové pneumatiky navrhla speciálně pro tento kaskadérský kousek společnost Toyo Tires.

144424_1_5

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru