Opel Vivaro slaví – vyrobeno 750 000 ks

Od svého uvedení na trh v roce 2001 je Opel Vivaro jedním z nejpopulárnějších dodávkových automobilů v segmentu „Van-D“, automobilů do celkové hmotnosti 2,9 tuny. Z výrobní linky závodu Opel v britském Lutonu sjel už 750 000. exemplář řady Opel Vivaro.

Vivaro 750 000 1R

Vivaro je nejlépe prodávaným lehkým užitkovým automobilem značky Opel – hraje důležitou roli ve velkolepém návratu německého výrobce do tohoto segmentu. A rok 2015 byl pro Opel rekordní: Prodej modelů Vivaro vzrostl o 38 procent a Vivaro zaznamenalo nejvyšší podíl v segmentu od svého uvedení na trh v roce 2001.

Vivaro lze konfigurovat tak, že plní všechny požadavky zákazníků na lehký užitkový automobil – k dispozici je jako skříňová dodávka, Combi, dodávka s dvojitou kabinou nebo jako podvozek s kabinou v různých konfiguracích.

Opel vloni prodal více než 100 000 užitkových vozů, což představuje meziroční nárůst prodejů o 24 procent – a výrazně tak převyšuje meziroční růst celkového trhu, který činil jen 9 procent. Zřetelně vzrostla obliba i dalších užitkových sourozenců Movano a Combo, jejichž prodeje meziročně stouply o 27, resp. o 12 procent. Movano následovalo příkladu menšího modelu Vivaro a dosáhlo nejvyššího tržního podílu a nejvyšších prodejů od svého uvedení v roce 1998.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru