Toyota Mirai – Zelené auto roku 2016

Na tiskové konferenci pořádané v rámci letošního mezinárodního autosalonu v New Yorku byla Toyota Mirai vyhlášena Zeleným autem roku 2016 (World Green Car of the Year). O udělení ceny rozhodla mezinárodní porota složená ze 73 motoristických novinářů působících ve 23 zemích světa.

mirai-ext-42-dpl

Toyota Mirai byla vybrána z počátečního seznamu osmi nových vozidel z celého světa. Do následné finálové trojice z užšího výběru postoupil kromě modelu Mirai i další vůz značky Toyota, tím byl nový Prius. Vítězství bral vodíkový automobil.

Toyota se soustředila na požadavky automobilového průmyslu na dalších 100 let a pustila se do vývoje vozu, jenž by dokázal nabídnout jedinečnou přidanou hodnotu. Mirai, produkující pouze vodní páru, naplňuje roli průkopníka, který umožní rozvoj společnosti využívající energii vodíkového paliva. Kromě výhod vyspělé technologie palivových článků a ohleduplnosti k životnímu prostředí přináší Mirai i potěšení za volantem, chlubí se futuristickým designem jasně poukazujícím na pohon palivovými články a dokáže nabídnout příkladně tichý provoz i mimořádné jízdní pohodlí.

mirai-ext-41-dpl

Toyota Mirai, která byla v Evropě odhalena v září 2015, se již nabízí formou leasingu nebo přímého prodeje zákazníkům ve Velké Británii, Německu a Dánsku. Prodej bude zanedlouho zahájen i v Belgii, Nizozemí, Norsku a Švédsku, čímž počet evropských zemí se zastoupením modelu Mirai stoupne na sedm. Toyota Mirai se rovněž prodává v Japonsku a ve Spojených státech.

mirai-hyd-12-dpl

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru