Harley-Davidson – Battle of the Kings 2016

Dealerské přestavby motocyklu H-D Iron 883 jsou hotovy a Harley-Davidson právě spouští hlasování v 2. ročníku soutěže Battle of the Kings. To bude v prvním kole probíhat až do 18. dubna, kdy laická veřejnost zvolí 5 nejlepších customů. Z nich poté odborná veřejnost vybere vítěze, neboli Krále Customů, jenž bude vyhlášen 15. května.

H-D Hradec Králové_Iron 883

V regionu střední a východní Evropy vzniklo v 13 dealerství 13 customů, na nichž dealeři H-D demonstrovali svoji zručnost, nápad, kreativitu a umění individualizace. V ČR se pak do soutěže zapojila čtyři dealerství H-D, tedy Praha, Brno, Plzeň a Hradec Králové. Omezený čas i rozpočet prakticky neznamenal pro tvůrce téměř žádný limit a tak je každá z přestaveb zcela originální.

H-D Brno_Iron 883

Některá dealerství postavila prakticky kompletně nový model, jako například H-D Praha, kde se inspirovali retro vlnou a legendární Jawou, jinde se zase drželi temného stylu, který zachovali a při individualizaci se soustředili zejména na design a detaily.

H-D Praha_Iron 883

Princip soutěže
Vítěz regionálního kola Battle of the Kings bude znám 15. května a následně postoupí do velkého finále. To se uskuteční o měsíc později, 15. června, na festivalu Wheels & Waves ve francouzském Biarritzu, kde rozhodne odborná veřejnost.

H-D Plzeň_Iron 883

Připomeňme, že 2. ročník Battle of the Kings vychází z úspěšného loňského ročníku, v němž se celkovým vítězem stala přestavba H-D Praha, která porazila dalších více jak 150 dealerství po celé Evropě. V letošním roce se „čistým plátnem“ pro přestavby stal jeden z nejnovějších modelů řady Dark Custom, Iron 883, který může být skvělým startovním strojem pro mladší jezdce, ženy nebo začátečníky.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru