Porsche Design s Markem Webberem

Porsche Design, populární značka charakteristická funkčním, nadčasovým a čistým designem. Byla založena v roce 1972 profesorem Ferdinandem Alexanderem Porsche, designérem luxusního sportovního auta Porsche 911. Po odchodu ze společnosti si založil vlastní značku: Porsche Design. Funkčnost a autentičnost, to jsou její základní charakteristiky. Bez prvků, které jsou postradatelné nebo nadbytečné. Prvním produktem byly v roce 1972 celočerné hodinky, které představovaly revoluci v této oblasti a staly se ikonou. Do té doby se hodinky vždy vyráběly ze stříbra nebo ze zlata. Pro Porsche Design byla však klíčová funkčnost a černá barva neodrážela světlo, tudíž poskytovala lepší viditelnost za všech podmínek. K dnešnímu dni je Porsche Design Studio jedním z nejproslulejších designérských studií, které získalo více než 170 národních i mezinárodních ocenění. Nezaměnitelný design se odráží v celé řadě produktů – elektronika, sluneční brýle, hodinky, kabelky, oblečení, ale i vůně.

porsche_2v1

Tváří značky Porsche Design 2015/16 se stal australský závodní pilot Mark Webber, který v roce 2013 ukončil svoji dvanáctiletou kariéru jako pilot Formule 1. Mark ztělesňuje sportovního ducha, mužnost a styl, což jsou pojmy, které nejlépe vystihují značku Porsche Design.

PORSCHE DESIGN PALLADIUMPorsche-parfem-5_LOW

Letošní novinka značky Porsche Design se soustředí na aromatické, svěží a kořeněné tóny – vzácné, výrazné a futuristické. Představuje dynamickou symbiózu sportovního DNA značky a hi-tech metalické barvy Palladium.

Vůně byla inspirována stejnojmenným prvkem se symbolem Pd a atomovým číslem 46. Tento vzácný a lesklý kov objevil v roce 1803 William Hyde Wollaston. Pojmenoval ho po asteroidu nesoucím jméno řecké bohyně Pallas Athény. Ta přívlastek „Pallas“ získala, když při dětských hrách omylem sťala nymfu Pallas a na její počest nosila její jméno.

Vůně samotná je spojením sportovních citrusových tónů a aromatických složek s unikátní složkou, která zajišťuje, že vůně je elektrizující: Polygonum. Tento přírodní aldehyd, má sc
hopnost vázat přírodní aromatické složky s touto hi-tech molekulou. Dle legendy vietnamského léčitelství reprezentuje sílu a ochranu. Tato vůně je odvážným, současným a energickým výtvorem. Další složka – Amber Xtreme, ambrově dřevitá ingredience, vůni zvýrazňuje.

Jednoduchý, futuristický flakón byl navržen legendárním studiem Porsche Design v Zell am See v Rakousku a dokonale ztělesňuje Porsche Design styl. Je funkční, kvalitní, elegantní. Jak vůně Titan, tak i Palladium mají unikátní aplikační mechanismus, kdy se flakón nestlačuje z vrchu, ale ze stran. Flakón je vyroben ze slitiny Zamak, která ho chrání před poškozením světlem.

PORSCHE DESIGN TITAN

Pánská vůně Porsche Design Titan, na světovém trhu uvedená v roce 2012, symbolizuje moc, mužnost, současnost, nezničitelnost a nadčasovost. Tato citrusově dřevitá, pánská vůně je určena sofistikovanému, sebejistému, uvolněnému a elegantnímu muži.

 

Více na www.fann.cz

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru