Ženeva – PSA uveřejnila výsledky měření spotřeby v provozu

Skupina PSA Peugeot Citroën při příležitosti ženevského autosalonu 2016 plní svůj slib transparentnosti vůči zákazníkům a zveřejňuje první výsledky měření spotřeby tří svých modelů v reálných podmínkách provozu. Tato iniciativa je v automobilovém průmyslu světovou novinkou.

Peugeot 308_Real World Consumption

Výsledky vzešly z testů, které prováděly nevládní organizace Transport & Environment (T&E) a France Nature Environnement (FNE) pod dohledem společnosti Bureau Veritas. Tyto  testy potvrdily spotřebu vozů PSA v reálném provozu i výsledky nezávislého průzkumu prováděného mezi zákazníky.

Měření proběhla podle protokolu, který definovala nevládní organizace Transport & Environment, na veřejných komunikacích poblíž Paříže (25,5 km ve městě, 39,7 km mimo město a 31,1 na dálnici) za reálných podmínek provozu (použití klimatizace, jízda s vozem naloženým zavazadly, stoupání atd.). Protokol, který se inspiroval od evropského projektu RDE „Real Driving Emission“, měří spotřebu paliva pomocí přenosného zařízení namontovaného ve voze (PEMS). Garantem protokolu a jeho provádění v předem stanovených podmínkách je Bureau Veritas, nezávislý mezinárodně uznávaný orgán, který rovněž potvrzuje jeho řádný průběh a pravost všech výsledků.

Testované vozy

PEUGEOT 308
1.6l BlueHDi 120
S&S
6st. manuální převodovka

Allure CITROËN C4
GRAND PICASSO
1.6l BlueHDi 120
S&S S&S
6st. manuální převodovka

Exclusive DS 3
1,6l BlueHDi 120
S&S S&S
6st. manuální převodovka

Spotřeba měřená podle protokolu (l/100km) 5,0 5,6 4,9
Spotřeba zjišťovaná na základě průzkumu mezi zákazníky (l/100km) 5,0 / 5,1 5,5 / 5,7 5,1 / 5,3

Citroën C4 Picasso_Real World Consumption

Skupina PSA Peugeot Citroën, která je evropským lídrem z hlediska emisí CO2 a využívá ty nejnovější technologie, tak již nyní splňuje budoucí normy homologace a bojuje za zavedení postupu WLTP, který bude více odrážet reálné podmínky provozu.

PSA zveřejní do léta 2016 výsledky měření spotřeby paliva v reálných podmínkách provozu u 30 zásadních modelů značek Peugeot, Citroën a DS.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru