Nové Santa Fe od Hyundai přichází do ČR

S modernizovaným designem a řadou vyspělých bezpečnostních, komfortních a praktických prvků výbavy vstupuje v těchto dnech na český trh nové Hyundai Santa Fe. V nabídce bude s jedním naftovým a jedním benzínovým motorem.

Santa_FE_2016

Nové Santa Fe přejímá nejnovější stylistické prvky značky Hyundai, jejíž modely jsou vizuálně sjednoceny charakteristickou šestiúhelníkovou maskou chladiče, která má tentokrát chromovanou úpravu. Díky novým předním a zadním nárazníkům, nově navrženým mlhovým světlometům a světlům LED pro denní svícení s novým stříbrným rámečkem se odlišuje od předchozího modelu. Vpředu jsou nově uspořádané xenonové projekční světlomety, zatímco vzadu jsou zadní svítilny LED ve svěžím designu. Vnější vzhled získal také díky nově navrženým 17“, 18“ a 19“ kolům z lehké slitiny.

V interiéru byly přepracovány ovládací panely na středové konzole a multimediální navigační systém kombinuje přijímač digitálního rozhlasového vysílání DAB a zvukovou aparaturu značky Infinity. Je zde audiosystém Infinity Premium Surround s 12 reproduktory, zesilovačem o výkonu 630 W a technologií QuantumLogic Surround (QLS).

Santa_Fe_2016_interier

Bezpečnostní prvky výbavy zahrnují například autonomní nouzové brzdění AEB (Autonomous Emergency Braking) a chytrý adaptivní tempomat SCC (Smart Cruise Control). Dále se v nabídce objeví i prostorový kamerový systém AVM (Around View Monitor) a asistent dálkových světlometů HBA (High Beam Assist).

Vznětový motor CRDi 2,2 litru byl nově vyladěn na nejvyšší výkon 200 k a maximální točivý moment 440 Nm. Pro vyznavače benzínových motorů je připraven motor o obsahu 2,4 litru GDI o výkonu 188 k a točivém momentu 241 Nm. Vůz bude v nabídce jak v klasické pětimístné, tak i v rozšířené sedmimístné verzi.

Santa Fe je už od roku 2001 vlajkovou lodí v nabídce vozů SUV značky Hyundai a má velký podíl na tom, že Hyundai prodal v Evropě již více než 1,2 milionu vozů SUV. Tři generace tohoto vozidla segmentu D proto významně přispěly k růstu tržního podílu značky Hyundai v Evropě.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru