Ženeva – Ateca je první SUV od Seatu

V souladu s tradicemi značky SEAT je název Ateca inspirován španělským zeměpisem. Vesnice Ateca leží na západě Zaragozy v srdci Pyrenejského poloostrova. Ale auto se bude vyrábět ve východočeských Kvasinách.

SEAT-ATECA-07 small

Předprodej bude zahájen na jaře v široké škále variant. Paleta výkonných motorů přeplňovaných turbodmychadlem, zážehových TSI a vznětových TDI, pokrývá rozsah výkonu od 85 kW/115 k do 140 kW/190 k, a to v kombinaci s pohonem předních nebo všech kol a mechanickou převodovkou nebo dvouspojkovou převodovkou DSG. Rozsáhlá nabídka zahrnuje mimo jiné světlomety LED, široké portfolio asistenčních systémů, jako je inovativní asistent pro jízdu v dopravní koloně a nový asistent pro stav nouze, soubor informačních a zábavních systémů nejnovější generace s 8“ dotykovým displejem a konektivitou Full Link. Tři výbavové linie nabízejí barvy a materiály pro jakýkoli vkus. Vrcholnou verzí bude Ateca XCELLENCE.

Délka nového modelu je 4,36 metru. Zavazadlový prostor nabízí ve standardním uspořádání objem 510 litrů, resp. 485 litrů ve verzích s pohonem všech kol.

Seat se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen Group. SEAT vyváží více než 80 % své výroby a působí ve více než 75 zemích. V roce 2015 prodal SEAT na celém světě 400 000 vozidel, což je nejvyšší počet od roku 2007.

Skupina SEAT zaměstnává více než 14 000 kvalifikovaných pracovníků ve třech výrobních závodech Barcelona, El Prat de Llobregat a Martorell, kde vyrábí modelové řady Ibiza a Leon. Vozy SEAT Alhambra dodává výrobní závod v Portugalsku, vozy Mii vyrábí závod na Slovensku a Toledo vzniká v České republice.

Cenu nového modelu automobilka neoznámila.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru