Ženeva – přijíždí facelift Peugeotu 2008

Kompaktní SUV Peugeot 2008 přišel na trh v roce 2013. Výroba ve světě postupně stoupla na 515 tisíc kusů. V Evropě patří mezi tři nejlepší vozy v segmentu.

PEUGEOT_2008_1802STYP001
Pohon zajišťují motory Euro 6 PureTech a BlueHDi s manuálními i automatickými převodovkami. Výkony motorů jsou v rozmezí od 82 do 130 k, emise dosahují 90 až 114 gramů CO2/ km. Agregáty BlueHDi splňují emisní normu Euro 6 díky spojení systému SCR, což je nejúčinnější technologie na trhu, a filtru pevných částic s aditivem.

PEUGEOT_2008_1802STYP014

Posun k luxusnějším verzím automobilů provází i nový stupeň výbavy. Vedle verzí Access, Active a Allure se objevuje nová verze GT Line, která je společná všem klíčovým modelům v nabídce Peugeot a vyznačuje se sportovně elegantním stylem. GT Line používá 17“ kola Eridan s leskle černým diamantovým výbrusem. Chromované prvky standardní výbavy jsou nahrazeny leskle černými u lišty masky chladiče, lišt mlhovek, krytů vnějších zpětných zrcátek a střešního nosiče. Plošky mřížky maska chladiče jsou v černě chromované úpravě s červeným nápisem Peugeot, v zadní části je koncovka výfuku opatřena nerezovou lištou. A konečně na předním i zadním blatníku je umístěno logo GT Line.

Dynamický styl pokračuje i v kabině. Po otevření dveří se objeví nerezové prahy s nápisem Peugeot, hliníkové pedály a červeně obšité koberečky. Head-up displej je okroužen řadou červených LED diod, připomínajících „RedLine“ vzhled dotykového displeje. Červené prošití se objevuje na sedadlech a zadní lavici, na dveřních loketních opěrkách, řadicí páce, páce ruční brzdy a kompaktním volantu. Volant a páka ruční brzdy jsou potažené kůží. Bezpečnostní pásy mají stejné červené lemování, jaké zdobí madla předních dveří.

PEUGEOT_2008_1802STYP004



Facebook

Nejčtenější

Nahoru