Ženeva – KIA má hybridní crossover Niro

V rámci 86. ročníku ženevského autosalonu se 1. března 2016 uskuteční evropská premiéra zbrusu nového modelu Kia Niro. Nízkoemisní hybridní crossover Niro předznamenává vývojový směr první specializované platformy Kia určené pro ekologické modely této značky.

Kia Niro_2

Model je od počátku navržený pro hybridní pohon. Zcela nová platforma modelu Niro byla navrhována odděleně od stávajících vozů Kia, a je tak předurčena k nasazení specifické sady ekologicky zaměřených technologií a hnacích ústrojí příští generace. Hybridní pohon modelu Niro – sestávající ze zážehové jednotky 1,6 litru GDI s přímým vstřikováním, lithium-polymerového akumulátorového modulu, elektromotoru 32 kW a šestistupňové dvouspojkové převodovky – je nyní ve fázi vývoje, přičemž konstruktéři Kia by rádi dosáhli emisí CO2 na úrovni 89 g/km*.

Nový přírůstek do produktové řady Kia s důrazem na design nenavazuje na žádný z předchůdců a chlubí se zcela novou stylistickou formou. Za ztvárněním modelu Niro stála vlastní návrhářská centra automobilky Kia v Kalifornii a v korejském Namyangu.

Kia Niro_1

Karoserie modelu Niro, navržená s ohledem na zachování příkladné aerodynamiky, vykazuje nízký součinitel aerodynamického odporu Cd na úrovni 0,29. Díky poměrně dlouhému rozvoru (2700 mm) a krátkým převisům (870 mm vpředu, resp. 785 mm vzadu) se cestující mohou těšit na mimořádně prostorný interiér.

Kia Niro svými rozměry vyplňuje mezeru v rámci modelové řady značky Kia. Niro je se svojí délkou 4355 mm, šířkou 1800 mm a výškou 1535 mm celkově menší než zbrusu nová Kia Sportage, nicméně svými půdorysnými rozměry překonává cee’d.

Na evropských trzích se pro Niro bude nabízet sedm různých odstínů karoserie a zájemci budou moci volit mezi různými typy litých kol o velikosti 16 nebo 18 palců.

Kia Niro_3

Na evropských trzích se začne prodávat koncem třetího čtvrtletí 2016 a stejně jako všechny modely této značky prodávané v Evropě nabídne sedmiletou záruku Kia (s omezením na 150 tis. km) již ve standardu.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru