Renault Mégane GT se představuje na videu

Nový Mégane představený letos v září na frankfurtském autosalonu přijíždí i na český trh. Slibuje dynamický a pečlivě propracovaný design a jedinečný soubor technologií vycházejících z vyšších segmentů. Nabídka motorů má uspokojit potřeby každého zákazníka.

ESSAIS PRESSE RENAULT MEGANE IV BERLINE ET BERLINE GT A LISBONNE

V rámci prezentace nás zaujal Mégane GT se systémem 4Control. Ten zvyšuje dynamiku a přesnost na silnici plných ostrých zatáček. Řízení vozidla je ostřejší, přesnější a bezpečnější a zaručuje skutečnou radost z jízdy. Zvládání kritických situací zlepšuje okamžitá a rychlá odezva řízení všech 4 kol. Navíc systém 4Control poskytuje při vyšších rychlostech vysoký stupeň stability v zatáčkách a usnadňuje manévrování při nižších rychlostech. Specifická konstrukce stabilizátorů zmenšuje náklony karoserie a umožňuje vozidlu doslova „přilepit se na cestu“. Systém 4Control s cílem zabezpečit optimální stabilitu vyhodnocuje a upravuje natočení zadních kol stokrát za sekundu. 4Control je aktivní nezávisle na zvoleném jízdním režimu. Mégane GT poskytuje čtyři nastavení režimu jízdy Sport, Neutral, Comfort a Perso.

Při rychlosti pod 80 km/h v režimu Sport a pod 60 km/h v ostatních režimech systém natáčí zadní kola do opačného směru než přední. Vozidlo tak získává precizní a dynamické jízdní vlastnosti charakteristické pro automobil s kratším rozvorem. Nad uvedenými rychlostmi se zadní kola natáčejí ve stejném směru jako přední, což vytváří pocit řízení vozidla s delším rozvorem, typickým pro vyšší segment. Redakční test pro vás již připravujeme.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru