Citroen C4 Cactus a surfování – 100% outdoor

Citroën C4 Cactus ve světové premiéře vystavuje speciální edici, která vznikla ve spolupráci mezi značkou Citroën a firmou Rip Curl, světovou jedničkou ve světě potřeb pro surfování.

Citroën hodlá spojením se značkou Rip Curl, jejíž jméno evokuje surfování již od roku 1969, posílit „outdoorový“ duch vozu C4 Cactus. Značka Rip Curl se zrodila v australském městě Torquay, jen několik hodin jízdy autem od legendární surfařské zátoky „Cactus Bay“.

Obě značky uznávají společné hodnoty a rovněž stejné nadšení pro dobrodružství (které Rip Curl označuje jako „The Search“, tedy hledání perfektní vlny), jež zákazníky pobízí k tomu, aby se vydali na cestu „kamkoliv, kdykoliv…“.

Novinkou u 100 % outdoorové verze Citroën C4 Cactus Rip Curl je posílená schopnost pohybu spojená s nejvýkonnějšími motory vozu C4 Cactus a ruční převodovkou (verze PureTech 110 S&S BVM nebo verze BlueHDi 100 BVM). Vůz je exkluzivně opatřen systémem Grip Control a specifickými pneumatikami Mud & Snow zlepšujícími pohyb v obtížném terénu (pneumatiky Goodyear 205/50 R17 89V – Vector 4Seasons).

Systém Grip Control umožňuje využít inteligentní posílenou pohyblivost v režimu Terén. Jde o vylepšený protiprokluzový systém zabudovaný do počítače ESP. Řídí pohyblivost předních kol a disponuje několika režimy, které se mohou přizpůsobit danému terénu. Řidič si pomocí ovládacího kolečka Grip Control uprostřed palubní desky vybírá z pěti uživatelských režimů: Standard, Písek, Terén, Sníh, ESP OFF.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru