Phonebox Škoda – bezdrátové dobíjení smartphonů

Od dubna 2016 si mohou zákazníci nově objednat modely Superb a Octavia s „Phoneboxem s bezdrátovým nabíjením“. Kompatibilní chytrý telefon je díky tomu bezdrátově spojen s anténou a indukčně se nabijí dle standardu Qi.

160219 SKODA Mobile Phone Wireless Charging

V případě Phoneboxu s bezdrátovým nabíjením se jedná o evoluci stávajícího Phoneboxu, kterým je již možno vybavit modely Superb a Octavia. Jeho technickým srdcem je planární anténa. Ta prostřednictvím indukce komunikuje s chytrým telefonem a převádí signál do antény automobilu. Phonebox kombinuje dobrou kvalitu zvuku a vysokou jistotu spojení s komfortní obsluhou.

Phonebox s bezdrátovým nabíjením bude do nabídky pro modely Superb a Octavia zaveden na jaře 2016, poprvé jej značka představí na autosalonu v Ženevě. Phonebox je schopen indukčně, dle takzvaného Qi-Standardu, nabíjet chytré telefony, které jsou touto funkcí vybaveny. Elektrický proud prochází cívkou ve dně Phoneboxu s bezdrátovým nabíjením k příjímací cívce v telefonu. Během nabíjení si vysílač a přijímač vyměňují data, aby zaručily optimální přenos energie. Během nabíjení zůstává telefon plně použitelný.

Technologií Qi je již vybavena celá řada chytrých telefonů značek Google, Blackberry, LG, Nokia, Microsoft, Samsung nebo Sony. U jiných přístrojů, například iPhone, umožňuje indukční dobíjení speciálně dokoupený kryt.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru