Jaguar F-Type SVR – ostrý supersport na startu

Jaguar F-TYPE SVR je dosud nejrychlejší verzí modelu F-TYPE a zároveň první Jaguar s označením SVR. Vůz vyvinula divize Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations. Jde o lehčí, rychlejší a výkonnější verzi. Kompresorem přeplňovaný pětilitrový osmiválcový motor má výkon 575 koní a točivý moment 700 Nm. Zrychlení z nuly na 100 km/h zabere pouhé 3,7 sekundy. Maximální rychlost verze kupé je 322 km/h.

Přední nárazník, plochá podlaha, aktivní zadní spoiler z uhlíkových vláken a zadní Venturiho trubice snižují vztlak a odpor vzduchu a zlepšují tak aerodynamiku. Zdokonalený podvozek využívá nové tlumiče a zkrutné stabilizátory, širší pneumatiky, lehká 20palcová kovaná kola a nové, pevnější zadní unašeče. Titanový a inconelový výfuk zaručuje ještě výraznější zvuk a snižuje hmotnost o 16 kg.

Na míru provedená kalibrace převodovky Quickshift a řízení s elektrickým posilovačem, systémů Adaptive Dynamics, Torque Vectoring, Dynamic Stability Control a pohonu všech kol. Příplatkové brzdy Carbon Ceramic Matrix (CCM) poskytují vysokou odolnost proti vadnutí a snižují neodpruženou hmotu o 21 kg.

Celý vůz je o 25 kg lehčí než F-TYPE R AWD, případně až o 50 kg díky příplatkovým prvkům jako jsou brzdy CCM, střešní panel z uhlíkových vláken a karbonové doplňky. K prvním zákazníkům se F-TYPE SVR dostane v létě 2016.

Předběžné ceny kupé začínají na 3 190 000 Kč (3 859 900 Kč včetně DPH) a kabrioletu na 3 351 000 Kč (4 054 710 Kč včetně DPH).



Facebook

Nejčtenější

Nahoru