smart fortwo kabriolet – léto ve městě

S novým modelem smart fortwo kabriolet přichází na start mimořádně kultovní varianta nové generace této modelové řady. Otevřený dvoumístný vůz oslavil světovou premiéru v září 2015 na IAA ve Frankfurtu nad Mohanem. Nový smart kabriolet lze objednávat od poloviny listopadu, první vozy se objeví u prodejců v únoru 2016.

Tři automobily v jednom: Nový smart kabriolet se promění na povel tlačítka z uzavřeného dvoumístného vozu v automobil s velkým posuvným textilním střešním oknem či dokonce v kabriolet s kompletně otevřenou střechou. Potěšení z čerstvého vzduchu je tak možné dávkovat podle počasí a nálady. Tato variabilita, za níž stojí střecha „tritop“ z polyakrylové tkaniny a dalších vrstev, spolu s odnímatelnými střešními nosníky, je mimořádná nejen v tomto segmentu. Nový smart kabriolet je zároveň jediným skutečným kabrioletem ve své třídě.

Nový smart kabriolet (délka/šířka/výška: 2,69/1,66/1,55 m) dává na první pohled najevo, že je členem nové generace vozidel smart. Také tento třetí model samozřejmě ztělesňuje designérskou filozofii značky smart, vyjádřenou mottem „FUN.ctional Design“ a vymezenou dvěma póly, srdcem a rozumem. Designérský styl je srozumitelný, puristický a velmi progresivní. Jeho součástí je typická silueta s ultrakrátkými převisy, jasnými liniemi, tvary a plochami. Samozřejmostí je i bezpečnostní rám tridion. Svou tváří s maskou chladiče, opatřenou voštinovou mřížkou a kosočtvercovými předními světlomety, dává jasně najevo svou příslušnost ke značce smart. Střešní sloupek B je tenčí než u varianty s uzavřenou karoserií a průběh bezpečnostního rámu tridion je progresivnější. Díky tomu je smart fortwo kabriolet ještě sportovnější, se silnější orientací směrem dopředu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru