Kia Sportage – zcela nový model

Nový model oblíbeného SUV korejské značky Kia jsme měli možnost otestovat v rámci mezinárodní prezentace. První jízdní dojmy vám přineseme hned po návratu, prozatím pro vás máme české ceny a nejvýznamnější změny.

New Sportage_exterior_dynamic_front_06

Jedná se již o čtvrtou generaci modelu Sportage. Ten patří dlouhodobě k nejprodávanějším modelům značky Kia v České republice, na českých silnicích dnes jezdí přes 12 500 vozů této modelové řady. Na jejím designu spolupracovalo designérské centrum v německém Frankfurtu nad Mohanem s týmy návrhářů v korejském Namyangu, ale i kalifornském Irvine. Finální tvar vozu staví na optické harmonii, která je dána napětím mezi přesnými charakteristickými křivkami v kombinaci s hladce vyvedenými povrchy, čímž poukazuje na kontrast mezi hladkými a ostrými tvary. Příkladem je maska vozu s výraznějším posunutím předních světlometů do boku karoserie.

New Sportage_interior_06

Změny se dotkly také interiéru, podvozku a nabídky motorizací, kam přibyla benzínová jednotka 1,6 T-GDI s výkonem 177 koní. Ten bude k dispozici výhradně se sportovní edicí GT Line. Na trhu v ČR se nabízí nová Kia Sportage v 6 úrovních výbavy včetně zmíněné edice GT Line. Ve spojení s benzínovou pohonnou jednotkou 1,6 GDI bude vůz nabízen za 539 980 Kč. Ve verzi se vznětovým motorem 1,7 CRDi má nová Sportage ve výbavě Exclusive cenu 589 980 Kč. V základní výbavě s označením Active je nabízena v ceně od 459 980 Kč.

Sportage GT Line Exterior-30

Kia Sportage GT Line



Facebook

Nejčtenější

Nahoru