Představuje se auto snů – BMW řady 8 Coupé

Představením nového BMW řady 8 Coupé se začala psát zcela nová kapitola v historii výjimečných sportovních vozů bavorského výrobce. BMW řady 8 Coupé je automobil snů, který se vyznačuje vynikajícím výkonem, emocemi bouřícím designem, špičkovým luxusem a výjimečně pokročilými prvky výbavy v otázkách technologií zobrazování a ovládání, asistenčních systémů a konektivity. 

P90306622_lowRes_the-all-new-bmw-8-se

Nové BMW řady 8 Coupé bude na světové trhy uvedeno v listopadu 2018. Sportovní vůz se bude vyrábět v závodě BMW v Dingolfingu, který je také domovem BMW řady 7 Sedan. Z toho vyplývá, že při jeho montáži budou uplatněny značné zkušenosti z výroby luxusních vozů. Číslice 8 v označení nového modelu svědčí o tom, že novinka se v rámci nabízených modelů BMW pyšní vrcholným statusem. Stejně jako v minulosti, i v případě BMW Z8 a také současného BMW i8 je toto označení vyhrazeno pro výjimečně sportovní automobily vzbuzující emoce. Z toho důvodu se BMW řady 8 Coupé stane klíčovým prvkem v modelové ofenzivě v luxusním segmentu, kterou si BMW Group vytýčila jako součást své strategie NUMBER ONE > NEXT.

P90306611_lowRes_the-all-new-bmw-8-se

Primárním cílem ve vývoji nového BMW řady 8 Coupé byla vzrušující jízdní dynamika. Karoserie, hnací ústrojí a podvozek byly důsledně zdokonaleny s cílem dosáhnout maximální agility, preciznosti a vyváženosti, které se od vrcholných sportovních automobilů očekávají. V průběhu tohoto procesu byly zkombinovány pozoruhodně výkonné motory s inteligentním systémem pohonu všech kol BMW xDrive a konstrukčním přístupem BMW EfficientLightweight.

P90306608_lowRes_the-all-new-bmw-8-se

Nové BMW řady 8 Coupé bylo vyvíjeno souběžně se závodním BMW M8 GTE, které již prokázalo svůj potenciál ve vytrvalostních závodech FIA World Endurance Championship (WEC) a šampionátu IMSA WeatherTech SportsCar (IWSC), které se konalo v Severní Americe. Sériový vůz nyní umožňuje zažít výjimečně dynamickou výkonnost v neobyčejně luxusním prostředí.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru