Benzina slaví 60 let

Benzina, největší síť čerpacích stanic v České republice patřící do skupiny Unipetrol, slaví výročí 60 let od svého založení. Na trhu působí již od roku 1958 a během posledních let zaznamenala razantní pokrok. Od roku 2012 zmodernizovala podstatnou část svých čerpacích stanic, rozšířila své služby, zavedla nový koncept občerstvení Stop Café a představila nová paliva Efecta. Tyto investice o celkové výši 2,5 miliard Kč výrazně přispěly k tomu, že Benzina je dnes lídrem českého trhu.

Benzina

Za posledních pět let Benzina každoročně zvyšovala počet čerpacích stanic a objem celkové výtoče. Také díky nedávnému převzetí 60 čerpacích stanic od společnosti OMV, které Benzina realizovala během minulého a letošního roku, navýšila svůj tržní podíl z 15 % v roce 2014 na aktuálních 21,6 %. Ke zvýšení tržního podílu přispěla také modernizace celé sítě, zavedení nových paliv Efecta a důraz na rozšiřování nabídky nepalivových produktů včetně gastro konceptu Stop Cafe.

Podle průzkumu realizovaného společností GfK je Benzina nejznámější a nejoblíbenější značkou čerpacích stanic v Česku. Znalost této značky dosahuje 96 %. Úspěšnost Benziny potvrzují i ukazatele její provozní výkonnosti. Objem prodaných paliv dokázala Benzina navýšit od roku 2012 o 86 %. Prodej nepalivových produktů vzrostl o 61 %. Výrazný nárůst zaznamenala Benzina v oblasti prodeje občerstvení, a to o 294 % od roku 2012. Hrubý provozní zisk se Benzině podařilo od roku 2012 zvýšit o 196 % na úroveň 1,4 miliardy Kč v roce 2017.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru