Opel ukázal nové Combo Life

Combo páté generace je prostorný a zároveň velmi praktický a všestranný model, a to především díky posuvným bočním dveřím v jednom či obou bocích. Na výběr je krátká (4,40 m) i dlouhá (4,75 m) verze s pěti nebo sedmi sedadly. Nový vůz tak umožní pohodlné převážet rodinný nebo sportovní tým, a to s veškerou výzbrojí.

Opel Combo Life

Velkou výhodou je, že ve druhé řadě sedadel lze umístit vedle sebe tři samostatné dětské sedačky, uchycené systémem Isofix. Vůz je vybaven asistenčními systémy používanými v nejmodernějších osobních kompaktech nebo v modelech SUV. K nim patří např. systém monitorování únavy řidiče, couvací kamera se širokoúhlým záběrem 180°, head-up displej, systém optimalizace trakce IntelliGrip či komfortní prvky jako vyhřívání sedadel a volantu. Jednou z novinek v seznamu asistenčních systémů značky Opel je ochrana boků karoserie Flank Guard. Tento asistenční systém pomáhá chránit boky vozidla při manévrování v malých rychlostech v omezených prostorách.

Opel Combo Life

Dobrodružně založené rodiny, které se nechtějí vázat výhradně na asfaltované silnice, se nemusí bát nezpevněného povrchu, protože mohou využít systém regulace trakce IntelliGrip, známý už z modelu Opel Grandland X. Na přání dodávaný systém upravuje přenos točivého momentu na přední kola podle nastaveného režimu, přičemž podle potřeby dovolí i jistou míru prokluzu poháněných předních kol. U modelů s automatickou převodovkou se podle zvoleného režimu přizpůsobují momenty přeřazování a reakce škrticí klapky. To vše zaručuje optimální trakci a bezpečné jízdní vlastnosti bez ohledu na to, zda vůz jede blátem, po písku, mokrém povrchu nebo po sněhu.

Opel Combo Life

Automobil nabízí i moderní systémy infotainmentu Opel, kompatibilní s Apple CarPlay i Android Auto, které mohou být vybaveny dotykovým displejem formátu až 20,3 cm (8 palců). Pohodlí posádky dále zvyšují USB porty pro nabíjení mobilních telefonů a dalších zařízení vpředu a ve druhé řadě sedadel. Zásuvka 230 V přední části kabiny u podlahy umožňuje připojení laptopu. Kromě toho lze kompatibilní smartfony nabíjet i bezdrátově pomocí indukční plošky umístěné pod ovládacími prvky klimatizace.

Kromě široké škály high-tech prvků nabízí nejnovější model Opel i mimořádnou flexibilitu. Zákazníci mohou volit ze dvou délek: 4,40 m, nebo o 35 cm delší prodlouženou verzi (4,75 m). Posuvné dveře v pravém boku jsou standardem, na přání mohou být posuvné dveře i v levém boku karoserie. Obě verze mají výšku 1,8 m a jsou k dispozici s pěti či sedmi sedadly. Standardní verze s pěti sedadly má zavazadlový prostor základního objemu 597 litrů. Zákazníci s vyššími nároky na přepravní kapacitu si mohou objednat verzi s prodlouženým rozvorem, která v pětimístné konfiguraci nabízí zavazadlový prostor základního objemu 850 litrů.

Opel Combo Life

Při výběru motorizace budou moci zájemci o model volit z řady různých turbodmychadlem přeplňovaných zážehových i vznětových motorů s přímým vstřikováním paliva. Všechny motory kombinují vysoké výkony a příznivou spotřebu paliva. Motory budou propojeny s 5- nebo 6-stupňovými manuálními převodovkami, na přání bude k dispozici i 8-stupňová automatická převodovka, která představuje v tomto segmentu výjimečnou nabídku.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru