Ford Mustang – technická zdokonalení

Ford představuje další vylepšení nového Fordu Mustang. Jejich cílem je posunout jízdní výkony, zážitek z řízení vozu, komfort a každodenní použitelnost na vyšší úroveň.

Ford Mustang Upgrades Extend Sophisticated Performance Tech and

Nový Ford Mustang 2.3 EcoBoost lze nově objednávat s technologií aktivní výfukové klapky, dosud dostupné jen u modelů s motorem 5.0 V8. Novinka umožňuje řidiči měnit zvuk výfuku podle momentální nálady nebo provozních podmínek. Zvenčí lze toto vylepšení výfuku identifikovat také podle stylové čtveřice koncovek.

Nastavení výfuku s aktivní klapkou se mění v závislosti na zvoleném jízdním režimu. Mustang jich má na výběr hned šest: Normal, Sport, Track a Snow/Wet, dále nový sprinterský Drag Strip Mode a individuální nastavení My Mode. Vše se ovládá přes 12‘‘ plně digitální LCD displej nebo přes sériově dodávaný 4,2‘‘ přístrojový štít. Inovativní tichý režim výfuku lze nastavit tak, aby v určitých hodinách automaticky omezil hlučnost výfuku a tím předešel rušení sousedů například při ranním startování.

Technologie automatického srovnávání otáček při podřazování se původně představila u exkluzivní edice Bullitt. Hladší podřazování nově nabídnou ve standardní výbavě všechny modely Mustang 5.0 V8 se šestistupňovou manuální převodovkou. Vůz využívá technologii automatického dorovnání otáček při podřazování. Ta prostřednictvím řídicí elektroniky na krátký okamžik navýší otáčky motoru tak, aby se srovnaly otáčky hřídelí v převodovce. Výsledkem jsou hladké, přitom však velmi rychlé změny rychlostních stupňů směrem dolů při sportovní jízdě.

Nový audiosystém B&O PLAY se pyšní výkonem 1 000 wattů a soustavou 12 výkonných reproduktorů. Výsledkem je prémiová kvalita zvuku. Vyznačuje se hlubokým a přesným podáním basových tónů díky dvoucívkovému subwooferu, zatímco tříkanálové reproduktory ve dveřích zajišťují rovnoměrnou distribuci zvuku v kabině.

Nabídku laků karoserie rozšiřují dvě nové barvy: nostalgická modrá Velocity Blue a dynamická zelená Need for Green. Navíc už dříve Ford odhalil nový Ford Mustang BULLITT, který je poctou 50. výročí legendárního filmu z produkce Warner Bros. Tato speciální edice bude dostupná s černým lakem Shadow Black nebo v klasické zelené Dark Highland Green. Pohánět ji bude motor 5.0 V8 se zvýšeným výkonem.

K dalším pokročilým technickým řešením patří nastavitelný podvozek MagneRide, přednárazový asistent s detekcí chodců a systém udržování v jízdním pruhu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru