Ford C-MAX Sport přidává rodinám sportovní vzhled a nižší spotřebu

Ford odhalil novou speciální edici C-MAX Sport, která kombinuje dynamické pojetí s praktickou koncepcí pětimístného víceúčelového vozu. Aktivní rodiny ocení spojení sportovního vzhledu s vylepšeným interiérem a pokročilými technologiemi.

New Ford C-MAX Sport Boosts Family Car Appeal with Sporty Stylin

Nový C-MAX Sport se vyznačuje černě lakovanými detaily exteriéru, charakteristickým světelným podpisem, specifickým vzhledem litých kol a sportovními detaily na karoserii i uvnitř vozu. Sériově se dodávají technologie zvyšující komfort při jízdě ve tmě nebo v dešti a také startování bez použití klíče.

Výhodou pro rodinné rozpočty je modernizovaná řada zážehových motorů EcoBoost. Oceňovaný motor 1.0 EcoBoost přichází s inovacemi, které dále snižují spotřebu paliva.

Pětimístný Compact C-MAX i sedmimístný Grand C-MAX (provedení Sport je dostupné pouze ve verzi Compact) se vyznačují zaměřením na praktické využití a řidičsky atraktivním charakterem. V nabídce asistenčních a komfortních technologií figuruje aktivní parkovací asistent pro podélné a příčné parkování, který po stisknutí tlačítka sám vmanévruje vůz na volné parkovací místo. Bezdotykové ovládání pátých dveří umožňuje naložit náklad do zavazadlového prostoru, i když má člověk plné ruce; stačí pohyb nohou pod zadním nárazníkem. K dispozici je rovněž komunikační a zábavní systém Ford SYNC 3 s možností ovládání audiosystému, navigace a připojeného mobilního telefonu pomocí intuitivních hlasových pokynů.

New Ford C-MAX Sport Boosts Family Car Appeal with Sporty Stylin

Výhodou pro rodinné rozpočty je modernizovaná řada zážehových a vznětových motorů. Jejich optimalizací se snížila spotřeba paliva. Složení emisí odpovídá nejnovějším, zpřísněným standardům Euro 6.2 (nebo d). Nová speciální edice C-MAX Sport se nabízí s kompaktním a výkonným zážehovým motorem 1.0 EcoBoost, který je v zájmu snížení emisí CO2 a spotřeby paliva poprvé vybaven technologií deaktivace válce.

Tato technologie automaticky přerušuje dodávku paliva a otevírání ventilů na jednom z válců. K tomu dochází v situacích, kdy není potřeba využívat celý zdvihový objem motoru, například při jízdě setrvačností nebo ustálenou rychlostí s malým požadavkem na výkon. Systém dokáže odpojit nebo znovu aktivovat válec během 14 milisekund – to je 20krát rychleji, než trvá mrknutí oka. Díky pokročilým postupům potlačování vibrací si řidič nevšimne změny chování motoru. Při opětovném zapojení třetího válce pak nedochází ani k nepříjemnému skokovému nárůstu výkonu.

Základní provedení 1.0 EcoBoost o výkonu 74 kW (100 k) má spotřebu paliva 5,6 l/100 km, 1.0 EcoBoost o výkonu 92 kW (125 k) dosahuje hodnoty 5,7 l/100 km. Obě varianty se standardně dodávají s filtrem pevných částic a se šestistupňovou manuální převodovkou.

V nabídce je také zážehový motor Ford 1.5 EcoBoost 110 kW (150 k) s možností výběru mezi šestistupňovou manuální a šestistupňovou samočinnou převodovkou. Jeho spotřeba paliva činí 6,1 l/100 km. Existuje také výkonnější provedení o výkonu 132 kW (180 k), které se dodává sériově se šestistupňovou samočinnou převodovkou. Spotřeba této motorizace činí 6,5 l/100 km.

Vznětové pohonné jednotky zastupuje agregát 1.5 TDCi ve verzích 70 a 88 kW (95 a 120 k). Jejich hodnoty spotřeby paliva začínají na 4,7 l/100 km a obě jsou vybaveny novým systémem následné selektivní katalytické redukce, který přispívá ke snížení emisí NOX. Motor Ford 2.0 TDCi 110 kW (150 k) má spotřebu 5,2 l/100 km. Ve variantě o výkonu 125 kW (170 k) je to 5,1 l/100 km. Všechny čtyři vznětové motory lze kombinovat se šestistupňovou manuální nebo šestistupňovou automatickou převodovkou.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru