Lexus ES přichází do Evropy

Po šesti úspěšných generacích v kategorii sedanů střední třídy se představuje sedmá generace modelu Lexus ES. Model ES sedmé generace bude vůbec prvním, který se objeví na trzích západní Evropy. Půjde ve šlépějích nového vlajkového sedanu LS a kupé LC.

Lexus_ES___04

Evropské zákazníky by mělo oslovit zejména atraktivní stylistické ztvárnění, které umožnila zbrusu nová podvozková platformy GA-K (zkr. Global Architecture – K), společně s vyšším požitkem z jízdy a lepší úrovní bezpečnosti. Model ES 300h (od konce roku 2018) přijde na trh s novou hybridní jednotkou s autonomním dobíjením.

Lexus v roce 2017 prodal v Evropě bezmála 75 tisíc vozidel a zaznamenal čtvrtý růstový rok v řadě. Nový sedan s označením ES bude tvořit klíčový model v nabídce automobilky a přispěje k naplnění prodejního cíle, kterým je do roku 2020 prodávat v Evropě každým rokem 100 tisíc nových vozů Lexus.

Lexus_ES___02

Verzi ES 300h, určenou pro trhy západní a střední Evropy, pohání nový hybridní pohon čtvrté generace
s autonomním dobíjením, schopný nabídnout mimořádně nízkou spotřebu paliva, agilní jízdní schopnosti
a minimální emise v rámci kategorie prémiových sedanů střední třídy. Součástí systému pohonu je ultra hospodárný benzínový čtyřválec 2,5 litru s úsporným Atkinsonovým cyklem v kombinaci s lehčím a kompaktnějším elektromotorem o vyšší výkonové hustotě. Celkový systémový výkon činí 218 k / 160 kW a kombinovaná spotřeba paliva je od 4,7 l/100 km.

Lexus_ES___03

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru