Volkswagen I.D. R Pikes Peak před světovou premiérou

Volkswagen I.D. R Pikes Peak zahajuje novou éru značky Volkswagen v motoristickém sportu. První elektricky poháněný závodní vůz značky Volkswagen bude veřejnosti představen 22. dubna.

Volkswagen i.d.r pikes peak

Dosud byly zveřejněny pouze velmi kvalitní počítačové skici závodního vozu I.D. R Pikes Peak pro nejslavnější závod do vrchu na světě, které poskytují první představu o jeho vzhledu. Nyní je však před námi odhalení dokončeného prototypu. Lehká konstrukce a dokonalá aerodynamika přispívají ke vzrušujícím tvarům automobilu, v jehož útrobách je uložen výkonný systém elektrického pohonu.

Volkswagen i.d.r pikes peak2

Na závodním okruhu v Alès (Francie) – rodném městě jezdce Romaina Dumase (F), který bude sedět za volantem v závodě do vrchu Pikes Peak Hill Climb – bude I.D. R Pikes Peak nejprve představen zástupcům mezinárodních médií a o den později zahájí svůj oficiální testovací program.

Rozhodný den je 24. června 2018 – cílem je překonání rekordu pro elektricky poháněné závodní vozy. Trasa má délku 19,99 kilometru a převýšení 1440 metrů. To vše za necelých devět minut a jen na jeden pokus. Podél cesty nejsou téměř žádná svodidla, za krajnicí následují srázy hluboké až několik stovek metrů. Podnik na hoře Pikes Peak, nazývaný s respektem „Závod do oblak“, se startem v nadmořské výšce 2862 metrů a cílem 4302 metrů nad hladinou moře, je již více než 100 let nejpozoruhodnějším závodem do vrchu v motoristickém sportu. Volkswagen se postavil na start v roce 1987 s legendárním dvoumotorovým Golfem, ale jeho pokus skončil těsným neúspěchem. Nyní je na řadě odveta s cílem překonat dosavadní rekord pro elektromobily.

Volkswagen i.d.r pikes peak3

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru