Premiéra nového Fordu Focus

Ford ve světové premiéře představil zcela nový model Focus, nejpropracovanější a technicky nejlépe vybavený kompaktní Ford všech dob – a to přesně dvacet let po uvedení Focusu první generace. Vůz je založen na konceptu „designu zaměřeného na člověka“. Rozšířená modelová řada poprvé zahrnuje také crossover Focus Active a luxusní provedení Focus Vignale.

FORD_2018_FOCUS_ST-LINE__17

Nové asistenční systémy jako adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, inteligentní asistent rychlosti s rozpoznáváním dopravních značek omezujících rychlost a aktivní udržování v jízdním pruhu usnadňují řízení v provozu plném rozjezdů a zastavení. Adaptivní LED světlomety s prediktivním svícením umí přisvítit do zatáčky před natočením volantu, nebo osvětlí kruhový objezd i křižovatku.

U evropského Fordu je poprvé použit head-up displej, který řidiči dodává více jistoty při řízení. Vylepšený aktivní parkovací asistent se po stisknutí tlačítka postará o samočinné zaparkování. Nový Ford Focus má také výrazně zvětšený objem zavazadlového prostoru. Ten činí až 1 354 l u pětidveřové verze a 1 653 l u verze kombi.

FORD_2018_FOCUS_TITANIUM_STUDIO_03

Další zlepšení jízdního komfortu zajistí – poprvé u modelu Focus – elektronicky nastavitelný adaptivní podvozek, o 20 % zvýšená torzní tuhost karoserie, izolovaná zadní náprava se samostatnou nápravnicí a volba jízdních režimů již v základní výbavě. Model se může pochlubit i bezdrátovou nabíječkou telefonů, palubním rozhraním SYNC 3 s 8palcovou dotykovou obrazovkou a audiem B&O PLAY.

Moderní zážehové motory EcoBoost a vznětové motory EcoBlue se dodávají i s novou osmistupňovou samočinnou převodovkou a dosahují v průměru 10% úspory paliva.

FORD_2018_FOCUS_TITANIUM_STUDIO_22

V České republice se nový Ford Focus objeví v červenci tohoto roku s cenami od ​359 990 Kč.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru