Prodáno 5 milionů vozů Kia Sportage

Společnost Kia Motors slaví pět milionů úhrnných prodejů kompaktního SUV Kia Sportage, celosvětově nejlépe prodávaného modelu značky. Model uvedený na trh v roce 1993 a od té doby představený již ve čtyřech generacích dosáhl prodejního milníku v tomto roce, kdy slaví 25. výročí. Nejnovější model, představený v roce 2016, si u zákazníků vydobyl historicky nejvyšší oblibu, o níž svědčí průměrné světové prodeje na úrovni 38 tis. vozidel měsíčně (za rok 2017).

Sportage_1.gen_TZ5milionů

V letech 2016 a 2017 se modelu Sportage podařilo v prodejích překonat celosvětově nejprodávanější vůz Kia, model Rio řazený do třídy malých vozů. K dosažení výrobního milníku pomohly i mimořádné prodeje modelu Sportage v lednu a únoru 2018 – 36 632, resp. 32 930 vozidel.

Kia Sportage se poprvé objevila v roce 1991 na tokijském autosalonu, kdy zákazníkům představila koncepci ‚městského SUV‘. Kia Sportage první generace zaznamenala okamžitý úspěch a po dobu své existence vykázala úhrnné prodeje přes 500 tisíc vozidel.

Sportage_2.gen_TZ5milionů

Celosvětové prodeje modelu Sportage druhé generace dosáhly za sedm let výroby 1 223 776 vozidel. Kia Sportage třetí generace překročila milionové prodeje během pouhých čtyř let, a napomohla tak modelu během šestého roku výroby překonat milník dvou milionů úhrnných prodejů.

Sportage_3.gen_TZ5milionů

Kia Sportage čtvrté (současné) generace se chlubí pokrokovým ztvárněním, nabízí praktičnost a širokou škálu technologií ke zvýšení pohodlí, funkčnosti a bezpečnosti. Nabídka motorů a převodových ústrojí přináší nižší spotřebu a jízdní schopnosti v souladu s nejširšími potřebami zákazníků. Kia Sportage získala prestižní designová ocenění ‚iF Design‘ a ‚Red Dot‘ pro třetí i čtvrtou generaci tohoto modelu. Vozidlo kromě toho v roce 2017 dosáhlo nejvyššího ohodnocení za bezpečnost od amerického Pojišťovacího institutu pro bezpečnost silničního provozu (IIHS).

Sportage_4.gen_TZ5milionů

Kia Sportage čtvrté generace, nejoblíbenější za celou svoji historii, letos v lednu dosáhla milionu prodaných vozů, tedy pouhých 29 měsíců od zahájení prodeje.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru