Ford představil nové Tourneo Custom pro devět osob

Ford představil v Praze všestranný velkoprostorový model Tourneo Custom, v jehož interiéru nalezne pohodlí až devět osob. Nové Tourneo Custom chce vedle firem zajišťujících přepravu osob oslovit také zákazníky, kteří budou vůz používat k soukromým účelům. 

2017_Ford_TourneoCustom_16

Nové Tourneo Custom lze identifikovat podle přídě s chromovanou maskou opatřenou pěti lamelami. Prostorná kabina se vyznačuje unikátním řešením zadního prostoru. Šest samostatných sedadel ve druhé a třetí řadě lze přestavit do konferenčního uspořádání, kdy je prostřední trojice otočená proti směru jízdy.

2017_Ford_TourneoCustom_22

Největší model řady Tourneo prošel důkladným přepracováním, jehož cílem bylo zvýšit komfort i kvalitu. Výsledkem jsou hodnotnější materiály v interiéru, tišší a pohodlnější jízda i nabídka nejnovějších technologií z osobních vozů Ford. Jako příklad lze uvést inteligentní omezovač rychlosti nebo komunikační a zábavní systém SYNC 3.

Inovace stavějí na rozsáhlém zdokonalení v roce 2016, kdy vůz dostal vznětové motory 2.0 EcoBlue a volitelně také novou šestistupňovou samočinnou převodovku SelectShift nebo pneumatické odpružení zadní nápravy.

2017_Ford_TourneoCustom_11

Model Tourneo Custom se prodává od roku 2013. Je vlajkovou lodí velkoprostorové řady Tourneo, do níž dále patří pětimístné Tourneo Courier a model Tourneo Connect, který se vyrábí v pětimístném a sedmimístném provedení.

Výrazný vzhled přední části nového Tournea Custom má podobné základní rysy jako současné osobní vozy značky Ford: vysoko položenou lichoběžníkovou masku a štíhlé světlomety, které plynule navazují na „svalnatou“ linii pontonu karoserie.

Zcela přepracovaná palubní deska se řídí novou filozofií interiérového designu, kterou Ford poprvé uplatnil ve Fiestě. Její pojetí je inspirováno tablety a chytrými mobilními telefony. Nové jsou rovněž přístroje a ovládací prvky. Jejich společným jmenovatelem je důraz na ergonomii a snadnou obsluhu. Vozy ve vyšších stupních výbavy mají dotykovou obrazovkou o úhlopříčce 8 palců, která připomíná tablet jak svým vzhledem, tak podporou ovládání pomocí gest. Velkou pozornost věnovali konstruktéři rovněž praktické stránce. Svědčí o tom dvojice krytých přihrádek v horní části palubní desky nebo odkládací prostor mezi předními sedadly se dvěma držáky nápojů a krycí roletkou.

Nové Tourneo Custom je poháněno technicky vyspělým vznětovým agregátem ve variantách o nejvyšším výkonu 77, 96 nebo 125 kW. Ve srovnání s dříve používanými jednotkami přináší EcoBlue až o 20 procent vyšší točivý moment v nízkých otáčkách a o 13 procent menší spotřebu paliva.

Zákazníci se mohou rovněž rozhodnout pro šestistupňovou samočinnou převodovku SelectShift nebo pro pneumatické odpružení zadní nápravy. Jízdní vlastnosti i brzdný výkon vozu mohou zlepšit sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny. I nadále umožní modelová řada Tourneo Custom výběr z osmi- a devítimístné konfigurace, stejně jako ze dvou délek rozvoru náprav. Delší model má za třetí řadou sedadel ještě více prostoru pro zavazadla.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru