Kia Optima má nové motory

Modernizace modelu Kia Optima přináší řadu designových vylepšení a nové pohonné jednotky. Evropský model prodávaný v karoseriích sedan a kombi se poprvé představí na mezinárodním ženevském autosalonu 2018 a na českém trhu se začne prodávat ve 4. čtvrtletí 2018.

Kia Optima Sportswagon_1

Optima nabídne dvě nové pohonné jednotky: zbrusu nový naftový motor Kia ‘U3’ 1,6 litru CRDi (zkr. Common-Rail Direct injection) a přeplňovaný benzínový motor 1,6 litru T-GDI (zkr. Turbocharged Gasoline Direct Injection) s přímým vstřikováním paliva. Nová Optima kromě designových úprav v exteriéru i interiéru přináší nejmodernější technologie aktivní bezpečnosti a palubní konektivity Kia.

Nový naftový motor Kia ‘U3’ s rezervou splňuje přísnější omezení emisní normy Euro 6d TEMP. Tato nová jednotka nahrazuje dřívější agregát 1,7 litru CRDi. Nový motor používá aktivní systém selektivní katalytické redukce  k výraznému snížení objemu škodlivých emisí. Nová pohonná jednotka díky tomu vykazuje nízké emise CO2, pevných částic a oxidů dusíku. Hnací ústrojí disponuje výkonem 136 k a točivým momentem 320 Nm v pásmu 2000 až 2250 ot/min.

Benzínový agregát Kia 1,6 litru T-GDI disponuje výkonem 180 k. Lehký přeplňovaný motor je další možností volby mezi atmosférickou jednotkou 2,0 litru CVVL o výkonu 163 k a přeplňovaným agregátem 2,0 litru T-GDi o výkonu 245 k, určeným pro sportovněji zaměřenou variantu GT. Nová pohonná jednotka 1,6 litru T-GDI 180 k je spojena se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, umožňující řazení pomocí pádel pod volantem.

Kia Optima Sportswagon_2

Nový volič jízdních režimů umožnuje přepínání mezi režimy Eco, Comfort, Sport a Smart. V každém z režimů si řidič upravuje reakce hnacího ústrojí, ať již s důrazem na nízkou spotřebu paliva nebo bezprostřednější akceleraci. Režim ‘Smart Mode’ se snaží předvídat potřeby řidiče a automaticky přepíná mezi režimy Eco, Comfort a Sport podle aktuální situace.

Ve ztvárnění exteriéru Optimy došlo na řadu úprav. Patří sem mj. přepracovaný přední nárazník, nové koncové svítilny typu LED a přepracované přední světlomety a mlhová světla. Provedení sedan dále zaujme novým tvarem zadního nárazníku. Tygří maska chladiče používá novou povrchovou úpravu v lesklém chromu. V nabídce se objevuje nový červený odstín karoserie ‚Runway Red‘, stejně tak jako nový design litých kol o velikosti 16, 17 nebo 18″.

Kia Optima Sportswagon_3



Facebook

Nejčtenější

Nahoru