Překvapení – prvním modelem Cupra je Ateca

SEAT dnes představil novou značku CUPRA se svou vlastní identitou. Na exkluzivní akci v Barceloně byl odhalen první model nové značky: CUPRA Ateca.

CUPRA_Ateca001

CUPRA se stává vlastní entitou, která bude vyvíjet modely ve spolupráci se společností SEAT. Značka bude mít vlastní prodejní plochu v cca 260 speciálně vybraných dealerstvích SEAT napříč Evropou.

Označení CUPRA bylo vždy symbolem rovnováhy mezi potěšením z jízdy a praktičností v každodenním provozu. Ne každá značka dokáže nabídnout preciznost a sportovní charakter jako CUPRA a zároveň i automobil, který lze používat pro přepravu dětí do školy, pro nákupy nebo cestování s velkým množstvím zavazadel a vysokou úrovní jízdního komfortu.

Motor 2.0 TSI nového modelu CUPRA Ateca poskytuje nejvyšší výkon 221 kW (300 k). Jedná se o jeden z technicky nejvyspělejších motorů na trhu, který je vybaven novým filtrem pevných částic pro zážehové motory, díky němuž splňuje nejpřísnější emisní limity. Motor s vylepšeným a intenzivnějším zvukovým projevem je doplněn nově vyvinutou 7stupňovou převodovkou DSG.

CUPRA Ateca je vybavena systémem pohonu všech kol 4Drive. Systém 4Drive analyzuje v reálném čase provozní podmínky, včetně stavu vozovky, rychlosti jízdy, rychlosti otáčení jednotlivých kol, natočení volantu, jízdního stylu nebo aktivovaného jízdního režimu a v případě potřeby rychle a plynule mění rozdělení točivého momentu mezi obě nápravy i jednotlivá kola. Systém 4Drive je optimalizován pro všechny nabízené jízdní režimy: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road a samozřejmě i CUPRA. Pokud řidič aktivuje voličem jízdních režimů nastavení CUPRA, motor reaguje na povely řidiče okamžitě za odpovídajícího zvukového doprovodu a adaptivní tlumiče DCC (Dynamic Chassic Control) pracují se sportovnější charakteristikou.

Leskle černé detaily patří mezi charakteristické prvky vnějšího designu modelu. Jedná se například o podélné střešní nosiče, vnější zpětná zrcátka, rámečky oken, boční ochranné lišty, kola, masku chladiče, přední spoiler, zadní difuzor a aerodynamické plochy po stranách zadního okna. Exkluzivitu vozu umocňuje uvítací osvětlení, které promítá název a logo CUPRA na povrch vozovky. Sportovní charakter a eleganci tohoto jedinečného a dynamického SUV zdůrazňují působivé černé brzdové třmeny, sportovní zadní nárazník, logo CUPRA v odstínu mědi na víku zavazadlového prostoru, čtyři koncovky výfukové soustavy na okrajích zadního difuzoru a exkluzivní 19“ kola z lehké slitiny, opracovaná diamantem, s logem CUPRA. Na výběr je šest barev karoserie: modrá Energy, červená Velvet, stříbrná Brilliant, šedá Rodium, černá Magic a bílá Nevada.

 

 

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru