Nové Volvo V60 se představuje

Společnost Volvo Cars dnes odhalila nové pětidvéřové středně velké prémiové kombi Volvo V60. Představení vozu proběhlo v jeho přirozeném prostředí, na příjezdové cestě rodinného domu ve Stockholmu, čímž automobilka Volvo Cars zdůraznila svou tradici ve výrobě rodinných kombi.

New Volvo V60 exterior

Nové Volvo V60 je postaveno na stejné modulární platformě SPA automobilky Volvo Cars jako Volvo XC60 a tři modely nejvyšší řady „90“. V souladu s prohlášením automobilky o chystané elektrifikaci nových vozů od roku 2019,  bude nové Volvo V60 dostupné se dvěma silnými plug-in hybridními agregáty: s novým benzínovým plug-in hybridem T6 Twin Engine AWD, přinášejícím kombinovaný výkon 340 koní, a s benzínovou plug-in hybridní jednotkou T8 Twin Engine AWD, jež disponuje silou 390 koní. Nabídku klasických benzínových motorizací zastupují jednotky T5 a T6. Řidiči, kteří preferují naftové motory, mohou zvolit motorizaci D3 nebo D4.

Systém City Safety s technologií automatického brzdění využívá funkci automatického brzdění plnou brzdnou silou a detekční systémy, aby řidiči pomohl předcházet hrozícím kolizím, přičemž se jedná o jediný systém na trhu, který dokáže rozpoznat chodce, cyklisty a velká zvířata. Jako první na světě nyní systém City Safety využívá funkci automatického brzdění také ke zmírnění následků srážky s protijedoucím vozidlem.

Asistent pro jízdu v kolonách a semiautonomní řízení Pilot Assist II, které při jízdě rychlostí do 130 km/h na silnicích s jasným vodorovným značením podporují řidiče prostřednictvím zásahů do řízení, akcelerace a brzdění, se dočkaly vylepšení v podobě funkce upravující výkon při průjezdu zatáčkou. Mimoto je Volvo V60 vybaveno také systémem ochrany proti neúmyslnému sjetí z vozovky, systémem ochrany před srážkou s protijedoucím vozidlem ve vedlejším pruhu a dalšími asistenčními systémy s podporou řízení. Ke zvýšení bezpečnosti posádky uvnitř vozu i lidí pohybujících se kolem něj přispívá na přání dostupný systém varování před křížením cesty jiným vozidlem a funkcí automatického brzdění.

Uživatelské rozhraní Sensus automobilky Volvo Cars je plně kompatibilní se systémy Apple CarPlay, Android Auto a sítí 4G, díky čemuž zajišťuje řidiči stálé připojení k internetu. Systém lze ovládat prostřednictvím intuitivního dotykového displeje v provedení tabletu, který umožňuje pracovat s funkcemi palubního systému, navigačního systému, online služeb a zábavních aplikací.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru